Cykelresa med Team Snabbare, Playitas Resort

Häng med på cykelresa till värmen på Fuerteventura 8-15 januari 2024. Flyg direkt med Apollo från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi bor bekvämt på träningsparadiset Playitas, med ett väldigt stort utbud av träning och aktiviteter, och bra mat. 

På Fuerteventura kan du få många varma mil och höjdmeter i benen under vintern. Det är lagom utmanande och lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att orka och kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. En massa andra träningsaktiviteter finns också på Playitas, t ex en finfin 50-m pool utomhus. Hotellet ligger direkt vid stranden. Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Playitas samt vad som ingår och vad som är mot avgift.

Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török, Rickard Schuber och Patrik "Putte" Åhlén.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper varje dag, från start eller efter ett tag. Du bör ha en cykel med utväxling nog för att klara branta berg och ben nog för att orka cykla även uppför, även om om farten inte behöver vara hög. Alla som orkar ta sig upp är välkomna att vara med. Har du ingen egen cykel som passar så är det enkelt att hyra på på plats.

OBS! Du kan även vara med och simma med coach så mycket du vill, eftersom vi samtidigt arrangerar en simvecka på samma plats. Varje träningsdag avslutas med gemensam yoga för cyklister och simmare, om man vill.


Upplevelsen i centrum

Med Team Snabbare är upplevelsen i centrum, inte prestationen. Du får konstruktiv personlig återkoppling och kommer att utvecklas, bli tryggare på cykeln utför, starkare uppför, snabbare och mer uthållig. Men framför allt kommer du att ha en oförglömlig vecka - det är målet. Just denna vecka är fokus på cykling i berg med hissnande vacker utsikt. Det kräver trots allt viss förberedelse för att du ska få ut optimalt från din resa. 

Team Snabbare har även en simcoach med! Det är fritt att delta på alla coachade simpass också om man vill.


Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som har cyklat lite tidigare. Du ska kunna vara ute en hel dag och cykla, om det inte går för fort, och du stannar för får fylla på med vätska och energi. Och du ska gilla berg, även om det är en utmaning. Du behöver verkligen inte vara snabbast i stan på något sätt, men det är viktigt att du kommer hyggligt förberedd så att du kan ta dig upp för backarna. Då kommer denna vecka att ge dig riktigt bra cykelstyrka som du kan njuta av under lång tid framöver. Är du total nybörjare på att cykla är detta dock inte resan för dig, eftersom det är svårt att få till helt platta rundor. 

Det skadar inte heller om du gillar sol, berg, träning, äventyr och att umgås med likasinnade i vacker natur.


Dagsprogram

7.30-8.30 Simning i poolen för dem som vill.
Frukost
10.00 Cykling i olika ledarledda grupper, inkl fika/lunchstopp - ta med pengar för det
15.30-16.30 Simning i poolen, för dem som vill.
17.00-18.00 Yoga i shalan (utomhus under tak, fokus på after bike/swim stretch)
18.30 Middag

Antagligen tillkommer någon simning (eller swimrun) i havet, samt ev bergsvandring/löpning. Allt kan dock ändras beroende på väder och lokala omständigheter. Preliminärt dagsprogram kommer att skickas till dig som deltagare innan avresa. 


Kläder & väder

Temperaturskillnaden mellan toppen och havet kan vara stor så packa inte bara kortärmad cykeltröja och korta cykelbyxor utan även cykelundertröja, som är bra i både värme och kyla, plus vindjacka eller väst samt armvärmare och eventuellt även benvärmare. Cykelhandskar, buff och glasögon ska såklart med, precis som cykelskor och hjälm. Har du hyrt cykel kan även egen sadel vara skönt att ha med. 

 

Cykel - Ta med egen

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair: 400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här
SAS: 350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Pris från: 14 998:-

Datum: 8-15 januari 2024

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

Hotell: Playitas Resort, Fuerteventura

Det här ingår:                       

  • Flyg tur/retur inkl bagage
  • Transfer (eventuell cykeltransfer tillkommer)
  • Mat på flyget
  • Del i dubbelrum                                    
  • Halvpension
  • Ledarledd träning enligt program 

* Enkelrumstillägg 2000:-

Boka resan här!

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: [email protected]


Om Team Snabbare

Team Snabbare levererar professionella träningstjänster både i Sverige och utomlands. Varje dag året om hjälper Team Snabbare triathleter, simmare, swimrunners, cyklister och löpare att utvecklas och ha roligt på vägen. Tjänsterna omfattar coachade träningspass, träningsresor, träningsevent & tävlingar, teknikkurser, samt personlig coaching & träningsupplägg. Mer info: www.teamsnabbare.se


Om våra Ledare

All träning leds av professionella och populära ledare från Team Snabbare. 

Pål Török, leder Team Snabbares träningsresor och event och är cykeltränare, simtränare, triathloncoach och yogalärare. Har cyklat många år på Fuerteventura och varit guide de senaste resorna dit

Rickard Schuber, erfaren cykelledare och triathloncoach som kan cyklingen på Fuerteventura.

Patrik "Putte" Åhlén, erfaren cykelguide som var med även vintern 2021 som guide på Fuerteventura.

Pål Török leder yogan och de coachade simpassen.

Playitas Resort

Playitas Resort

Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på Playitas samt vad som ingår och vad som är mot avgift.