Hemester, Staycation eller Svemester - vad är skillnaden?

Det finns få saker vi svenskar längtar efter, pratar om, investerar i och planerar för, som just resor och det är väl föga förvånande. Många av de upplevelser, känslor och minnen som vi tar med oss från våra resor är nämligen ovärderliga och lever kvar i oss mycket länge… oftast livet ut.

Det är väldigt få av oss som tidigare gått igenom en tid där resande inte varit en möjlighet och mångas planeringar inför våren och sommaren tillsammans med barn, familj och vänner har gått i kras på grund av den rådande pandemin. Trots det kvarstår en längtan och ett behov av att samlas kring nya upplevelser, äventyr, dofter och smaker…

Att skapa minnesvärda upplevelser är det vi på Apollo gör bäst – därför vill nu hjälpa till med att möta behovet genom att tipsa om upplevelser som påminner om resande – fast utan att du ska behöva resa bort.

Vad betyder Hemester – enligt Apollo?

Hemester handlar om att skapa den semesterkänsla du upplever under en resa fast du befinner dig i ditt eget hem. Det kan man göra på många olika sätt exempelvis genom att anordna en spansk temamiddag, lära sig nya grekiska fraser eller ställa till med en riktig hotellfrukost.

Vad betyder Staycation – enligt Apollo?

Staycation är en form av resande som innebär att du håller dig i ditt närområde eller i din hemstad. Du hittar nya stigar, fjäll, skog och öppna landskap, eller varför inte en resa i lokala delikatesser. Akta dig för att bli hemmablind! Nya spännande upplevelser finns oftast närmare än du tror.

Vad betyder Svemester – enligt Apollo?

Svemester handlar kort och gott om att semestra i Sverige. Att upptäcka nya sidor och delar av vårt vackra avlånga land. Vårt älskade Sverige rymmer en stor variation av semesterupplevelser: magiska fjäll och midnattssol, djupa skogar och svalkande sjöar, skärgårdsidyll och långa barnvänliga sandstränder. Utbudet är oändligt, passa på att upptäcka det som finns nära dig! 


Tips & Inspiration

Se våra resor inom Sverige, träna på hemmaplan eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Resor inom Sverige

Boka en resa inom Sverige och upptäck vackra platser, hotell och sevärdheter nära dig. 

Läs mer och boka

Träna på hemmaplan

Boka en träningsweekend, haka på ett av våra bootcamps, testa yoga eller delta på ett av våra intensiva day camps.

Läs mer och boka

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här