Hemester, Staycation eller Svemester - vad är skillnaden?

Det finns få saker vi svenskar längtar efter, pratar om, investerar i och planerar för, som just resor och det är väl föga förvånande. Många av de upplevelser, känslor och minnen som vi tar med oss från våra resor är nämligen ovärderliga och lever kvar i oss mycket länge… oftast livet ut.

Vad betyder Hemester – enligt Apollo?

Hemester handlar om att skapa den semesterkänsla du upplever under en resa fast du befinner dig i ditt eget hem. Det kan man göra på många olika sätt exempelvis genom att anordna en spansk temamiddag, lära sig nya grekiska fraser eller ställa till med en riktig hotellfrukost.

Vad betyder Staycation – enligt Apollo?

Staycation är en form av resande som innebär att du håller dig i ditt närområde eller i din hemstad. Du hittar nya stigar, fjäll, skog och öppna landskap, eller varför inte en resa i lokala delikatesser. Akta dig för att bli hemmablind! Nya spännande upplevelser finns oftast närmare än du tror.

Vad betyder Svemester – enligt Apollo?

Svemester handlar kort och gott om att semestra i Sverige. Att upptäcka nya sidor och delar av vårt vackra avlånga land. Vårt älskade Sverige rymmer en stor variation av semesterupplevelser: magiska fjäll och midnattssol, djupa skogar och svalkande sjöar, skärgårdsidyll och långa barnvänliga sandstränder. Utbudet är oändligt, passa på att upptäcka det som finns nära dig! 


Tips & Inspiration

Se våra resor inom Sverige, boka en weekendresa i Sverige eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Resor inom Sverige

Boka en resa inom Sverige och upptäck vackra platser, hotell och sevärdheter nära dig. 

Läs mer och boka

Weekend i Sverige

Boka en weekendresa till ett av våra hotell i Sverige.

Läs mer och boka

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här