Båstad

Upptäck Båstad och Bjärehalvön

Upptäck Bjärehalvön och Båstad tillsammans med Apollo i sommar! Här möts strand och stad i en perfekt blandning med långa sandstränder, mysiga restauranger och nära utflyktsmål som lockar både familjer och vuxna utan barn. Det böljande landskapet kring Bjärehalvön är perfekt för sportaktiviteter som cykling, tennis, vandring och golf. 

Semester i Båstad

I Båstad finns allt på nära avstånd och det är enkelt att promenera mellan hamnen, stranden och stadskärnan. För dig som vill upptäcka Bjärehalvön är cykling och vandring i det kuperade landskapet, en utflykt till Hallands Väderö, liksom ett besök på någon av de många golfbanorna i närområdet att rekommendera. Även evenemang som konstrundor och lokala matupplevelser är populärt på Bjärehalvön. De välfyllda delikatessaffärerna och det stora antalet gårdsbutiker vittnar om lokal och närproducerad mat vilket också märks på restaurangernas menyer.

Stränder i Båstad

Stränderna på Bjärehalvön har långgrunt vatten och passar både vuxna och barnfamiljer. Ta med familjen till Segeltorps långgrunda sandstrand eller snorkla och dyk vid Hovs hallar. Badplatserna i Båstad är många såsom Malenbadet, Ingeltorpsstrand och Skansenbadet. Även det populära Kallbadhuset lockar besökare året om.

Stranden vid Riviera Strand
Båstad

Vandring i Båstad och längs Bjärehalvön

Landskapet kring Båstad och Bjärehalvön är magisk och det finns många vandringsleder att utforska för de som gillar att vara ute i naturen. Skåneleden är en av favoriterna och på Bjärehalvön finns 9,3 mil att vandra, men vill du ha en kortare led rekommenderas Hallands väderö, Pershögsskogen och Kustslingan.

Golf på Bjärehalvön

Ta med golfklubborna på semestern och ge dig ut på Båstads greener, med inte mindre än 126 hål inom 15 minuter. Bjäre golfklubb, Båstad golfklubb, Torekovs GK och Margaretetorp Gästgifaregård – valmöjligheterna är många och kvaliteten är av hög klass.

Shopping och design

I Båstad och i omgivningarna finns det gott om gårdsbutiker som säljer lokala råvaror för den som vill ha med sig matiga souvenirer hem. Är inredning och design av intresse kan du besöka platser som Skånska stearinljusfabriken, Design House Stockholm open och Butiken på Gården.