Fotbollsresor Chelsea

Fotbollsresor Chelsea

Chelsea FC är ett topplag Premier League som även spelar Champions League. Laget är från London och spelar sina hemmamatcher på Stamford Bridge. Arenan är den mest centralt belägna av de stora fotbollsarenorna i London, och ligger runt hörnet från tunnelbanestationen Fulham Broadway.

Köp biljetter till Chelsea och få inspiration till matchdagen nedan! Här kan du se arenakartan.

Viktig information

På grund av rådande omständigheter har vi just nu tyvärr stängt ner möjligheten att boka resor som paketeras själv. Önskar du information om när dessa resor går att boka igen kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev här

 


Alla Chelseas matcher

Chelsea

 

Inspiration och tips till matchdagen

Søren Sorgenfri tipsar om trevliga pubar och restauranger för Chelsea-fansen.

Pubar för Chelseafans

Pubar för Chelsea-fansen

Stadsdelen Chelsea faller inte alla i smaken, men det är god stämning på pubarna i närheten av Stamford Bridge. Frankies Sports Bar på själva stadion är populär. En liten bit från Stamford Bridge ligger puben The Butchers Hook där Chelsea FC en gång i tiden grundades, som då hette The Rising Sun. På 80-talet hette samma pub The Stamford och blev populär igen hos hemmapubliken. Idag har de ett brett urval av ale och bra priser på den obligatoriska maträtten Sunday Roast.

Ett måste att nämna är The Harwood Arms, en gastropub av högsta kvalitet, där matchuppvärmingen kan kombineras med en lunch av absolut toppklass. Och du kan vara säker på att hitta andra Chelsea-fans här! Det är en rolig syn; fotbollsfans på gott humör står och dricker öl mellan ätande gäster. 

Restaurangtips för matchdagen

Bara en halv kilometer från Stamford Bridge ligger The River Café. Ett perfekt ställe att avsluta en fotbollsdag på. The River Café är en klassisk institution på Londons matscen, men har egentligen inget att göra med brittisk mat. Köket serverar gammaldags italiensk mat, något de gjort i 30 år – en riktig bragd i en stad som hela tiden förändras.  

Den legendariske kocken Ruth Rogers är den som styr och ställer på The River Café, och trots maten har restaurangen ändå mycket med modern brittisk mat att göra. Här har nämligen stjärnkockar som Jamie Oliver och Gordon Ramsey båda lärts ut, tillsammans med en rad andra stjärnkockar. Den enkla inställningen till mat kännetecknar inte minst Jamie Olivers kulinariska tankesätt, och kan spåras direkt till det öppna köket på The River Café. På restaurangen kan du se allt och alla i det öppna köket och stora lokalen. Det ger stället en opretentiös känsla, så du slipper frukta att Michelin-stjärnan gjort stället för lyxigt, för en skön plats att landa på efter en lång fotbollsdag.

Viktig information

Samtliga matchdatum kan komma att ändras. Detta kan ske med kort varsel. En vanlig ändring är byte av matchdag från lördag till söndag, så vi rekommenderar att boka ditt returflyg tidigast på en måndag för säsongens Premier League-matcher. Måndagsmatcher förekommer också.