shopping_i_prag

Shopping i Prag

Sugen på att fylla på garderoben under din semester i Prag? Det är absolut möjligt! Här väntar både gallerior, marknader och en outlet.

Shoppinggator i Prag

Det finns bara ett fåtal ”ordentliga” shoppinggator i Prag, och de ligger i den nya delen. Vid Václavské námesti och Na Příkopě väntar välkända butikskedjor och stora varuhus.

Gallerior i Prag

Det finns ett flertal gallerior i Prag, varav två är lite mer kända. Palladium är mest populär, med ett 170-tal butiker. Palladium ligger vid Náměstí Republiky, centralt i Prag, Den näst största gallerian heter Centrum Chodov och har 120 butiker.

Outlets i Prag

I Prag finns det en ordentlig outlet att räkna med och det är Fashion Arena Prague Outlet. Här finns bokstavligt talat allt du kan tänka dig: kläder, skor, accessoarer, väskor, leksaker och så vidare. Outletet har öppet året om mellan 10.00 – 20.00. Med kollektivtrafik tar det ungefär 35 minuter, du åker tunnelbanan till Depo Hostivař och sedan buss till stationen med samma namn som outleten.

Marknader i Prag

Havelske Trziste är den enda marknaden i Prag som är öppen året om. Marknaden ligger vid gågatan Melantrichova, och tros ha funnits i någon version sedan 1200-talet. På Havelske trziste säljs allt från krimskrams till frukt- och grönsaker. Öppet dagligen mellan 09.00 – 18.00.

Den sista lördagen varje månad är det loppmarknad på Tylovo náměstí, centralt i Prag. Utbudet är svårt att förutspå, då det kan vara allt från skrot till riktigt fina saker.

Bondens marknad är alltid en favorit. Under den varma delen av året håller marknaden Naplavka öppet i centrala Prag, varje lördag mellan 08.00 – 14.00.

Se fler restips till Prag