Resor till Prag

Prag

  • Ölmecka och spännande matkultur
  • Välbevarad medeltida arkitektur
  • Paketera resan själv

Åk på en weekendresa till härliga Prag! Flanera i den gamla stadsdelen och promenera över den vackra Karlsbron. Njut av prisvärd mat och dryck, ett kulturutbud med vacker arkitektur, intressanta museer och härliga promenadstråk. Boka flyg och hotell till Prag med Apollo och var borta så länge du vill.Fakta om Prag

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

Valuta

Tjeckisk Koruna (CZK).

Transfer

Václav Havel-flygplatsen är Prags internationella flygplats. Den kallas även Ruzyne. Flygplatsen, som är Tjeckiens största, ligger ca tio km från centrala Prag. Václav Havel är nav för det tjeckiska flygbolaget Czech Airlines och har två terminaler.

Ta sig från flygplatsen till Prag Från Václav Havel-flygplatsen tar man sig enkelt med buss eller taxi. Det går också en expressbuss till Prags centralstation, som tar ca 35 min.

Vill man ansluta till tunnelbanan kan man ta buss 119 till tunnelbanestationen Nádraží Veleslavín som ligger på linje A, eller buss 100 till stationen Zličín på linje B. Det finns busshållplatser utanför båda terminalerna. Biljetter kan köpas i ankomsthallarna. Det går även att köpa biljetter i automater vid hållplatser eller direkt av chauffören, men då måste man betala kontant.

Mer fakta

Väder

jan 0°c
feb 2°c
mar 7°c
apr 12°c
maj 17°c
jun 20°c
jul 22°c
aug 22°c
sep 17°c
okt 12°c
nov 5°c
dec 2°c