Skratt, svett & solbränna - på Playitas är det lätt att må bra

Må ännu bättre på semestern! God mat, trevlig omgivning, härliga pooler och alla möjligheter i världen att träna eller bara njuta. Playitas är en unik träningsanläggning med det bästa av två världar.

Mitt i en grönskande gryta omgärdad av karga vulkanberg ligger anläggningen som är som ett dignande smörgåsbord för all slags träning – det spelar ingen roll om man är en föräldraledig mamma, glad aerobicsamatör, inbiten golfare eller världens bästa triathlet. Alla som kommer hit förenas av möjligheten att hitta och prova på den träningsform som passar bäst för stunden. Även om de flesta är skandinaver hittar även tyskar, engelsmän, spanjorer och andra nationaliteter hit. Men så råder det också en fascinerande tolerans och en atmosfär där det är lätt att träffa och lära känna andra resenärer.

 

– Eftersom det är första gången jag reser själv letade jag efter en plats där jag kunde spela golf, träna och bada. Playitas passade perfekt, och det har varit otroligt avslappnande. Vill jag ha sällskap till middagen finns det alltid någon från träningsgrupperna jag kan slå mig ner vid, berättar Sarah Andersson från Stockholm.


Men Playitas är långt ifrån bara ett träningsmecka. Det är bara fem minuters promenad till den lilla fridfulla fiskebyn Playitas vardagsliv, där det finns fem restauranger och några butiker. Söker man ett mer livfullt vardagsliv kan man ta en längre promenad eller cykeltur till orten Gran Tarajal fem kilometer söder om Playitas. Där finns en liten strand, strandpromenad och ett trevligt torg med flera caféer. Men man behöver inte ta sig bortom Playitas för att fylla på glamourbehovet, inom området finns flera restauranger och barer, och ett glas cava i solen efter en händelserik dag är aldrig fel.


Men räkna inte med ett lössläppt nattliv, redan vid ­22-tiden stupar de flesta i säng. Men så är det också fullt ös vid frukosten klockan halv åtta på morgonen. De flesta vill hinna med den dagliga solhälsningen klockan åtta innan det är dags att ta för sig av dagens träningsmeny.


Vissa ägnar förmiddagarna åt olika pass, andra ger sig iväg på en cykeltur medan somliga tar hand om sina små telningar vid miniklubben nära lägenhetshotellet. Många barnfamiljer väljer att bo med eget hushåll så att de själva kan styra över sin matlagning. Eller så har man som familjen Ledel Tullberg från Kullavik köpt till halvpension som äts på den närliggande restaurangen.


– Vi har lyxat till det lite, berättar Victoria, som har valt att spendera en månad av föräldraledigheten på Playitas. Vi varvar vår träning med att bada och leka med barnen. 


 

Playitasfakta

Cykling
Du kan förboka cykel hemifrån om du önskar hyra cykel på Playitas under minst sex dagar. Vill du boka enstaka dagar går det bra att göra detta på plats.

Äta ute
En läsk kostar cirka 22 kronor, en öl 27 kronor, ett glas vin 22 kronor. En tapastallrik 81 kronor. En tvårätters middag exklusive dryck kostar cirka 150 kronor per person.

Lokaltrafik
Bussnätet är väl utbyggt, men Playitas ligger en bit från huvudvägen. Dit kan man lämpligen ta taxi som är väldigt prisvärt. En bilfärja mellan Corralejo och Playa Blanca på Lanzarote går flera gånger om dagen, rutten tar cirka 35 minuter.

Kanariska köket
Det kanariska köket är välsmakande med rätter lagade på grönsaker, kött och fisk. Majorero, en getost som är öns kanske mest kända delikatess.  På ön har man ingen vinodling, det finns däremot många goda viner från Teneriffa och Lanzarote.