Fakta om Playitas Resort

Tidsskillnad:

Svensk tid - 1 timme.

Språk:

Spanska.

Religion:

Huvuddelen (99 %) av befolkning på Fuerteventura är katoliker.

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr per person.

Transfer:

Från flygplatsen i Puerto del Rosario med buss till Las Playitas ca 40-60 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage. Du kan antingen förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor för golfbag och 350 kronor för cykel/surfbräda eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder:

Fin, barnvänlig sandstrand (ca 900 m lång) med mörk, finkornig sand.

Nöjen:

På Playitas Resort finns flera barer och restauranger. I fiskebyn Las Playitas finns fyra restauranger och ett par lokala barer.

Kommunikationer:

Väl utvecklat nät för lokalbussar över hela ön. Busshållplats i närheten av hotellet. Taxi till bra pris. Bilfärja mellan Corralejo och Playa Blanca på Lanzarote flera gånger om dagen (ca 35 minuters tur).

Aktiviteter:
Betalningsalternativ:

På Playitas Resort kan du betala med kreditkort överallt. Uttagsautomater finns på Playitas Resort och i de större byarna. Kreditkort accepteras i begränsad utsträckning i fiskebyn Las Playitas.

Klimat:
Vädret på Kanarieöarna: Sommaren domineras av högtryck. Under vinterhalvåret däremot en viss lågtrycksaktivitet. Under sommaren dagstemperaturer nära 30 grader och i det närmaste torrt. Under vintern dagstemperatur strax över 20 grader och regn mest i form av kortvariga skurar. Det kan då också bli mulna dagar, under vintern kanske upp till en vecka. På södra delen av Gran Canaria är det så mycket som ca 300 soldagar per år och södra Teneriffa ligger inte långt efter. Teneriffa är något regnrikare än Gran Canaria, men också grönare och vackrare. (Källa SMHI).
Yta och befolkning:

Fuerteventura har ca 70 000 invånare på en yta av 1 731 km2. Las Playitas har 300 invånare.