Nya trender: Semesterträningen som är här för att stanna

Att träna på semestern är idag mer populärt än någonsin. En av fyra bokningar som görs med Apollo idag, är resor till något av resebolagets sporthotell. Högst på resenärernas önskelista ligger utomhusträning och padel.  

–  Det är helt klart inne att vara ute och röra sig. Många har skapat positiva träningsvanor under året som de vill utveckla ytterligare. Men nu på en padelbana med utsikt över havet eller ett crossfitpass i skuggan innan en Medelhavsmiddag, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo. 

På Apollo följer man löpande nya strömningar både globalt och på hemmaplan för att få sig en uppfattning om vad som blir nästa stora trend. De mest tydliga resetrenderna för 2021 grundas, enligt Daniel Giray, i det allt ökade intresset för hälsa, välmående och en aktiv livsstil. I år är det all typ av utomhusträning som ligger högst på många resenärers önskelista, där padel seglat upp i topp. Något som gjort att Apollo storsatsat på sporten under 2021. 
 

Padel har exploderat och erbjuds på fem Apollo Sports-hotell.

Grekland- det nya padelparadiset

Totalt fem hotell har nu nya padelbanor utomhus, varav tre stycken ligger i Grekland: Sivota Retreat – powered by Playitas på det grekiska fastlandet, Porto Myrina – powered by Playitas på ön Limnos och det nya Boutiquehotellet Porto Plomari på ön Lesvos.

Dessutom har tre nya banor byggts på hotellet Aqua Vista– powered by Playitas i Hurghada och fyra nya banor på flaggskeppshotellet Playitas Resort på Fuerteventura. 

Att Grekland blivit det nya padelparadiset har enligt Daniel Giray en naturlig förklaring. Landet ligger i resebolagets DNA, och när man nu storsatsat på sporten var det en självklarhet att fokus skulle ligga på just Grekland.  

Variationsrik crossfit sätter fart på pulsen.

Gravel, SUP och Crossfit

–    Vad kan vara härligare än att byta ut din hemmahall till en padelbana utomhus under solen, samtidigt som du blir tränad av någon av våra duktiga instruktörer? Och efter avslutat pass njuta av färsk fisk från havet, solmogna tomater, tzatziki på doppat bröd och avsluta med ett dopp i Medelhavet? säger Daniel Giray. 

Bland övriga nyheter på Apollos sporthotell hittas träning i mindre grupper, gravel– som landsvägscykling fast på grus och vattensporter som SUP och kajak.

Nytt för i år är också möjligheten att boka kompletta vandringsresor med guide och en ökad möjlighet att träna crossfit i utomhusboxar under tak. Utbudet är utformat för att passa alla, oavsett nivå och intresse.  

Peppade instruktörer gör passen tuffare - och roligare.

”I år är möjligheternas år”

–   Våra sporthotell är utvecklade både för triathleten som hobbymotionären. Här finns möjligheten att följa ditt personligt utvecklade träningspass, ta dagen lite mer som den kommer eller testa på något helt nytt. Och till skillnad från många andra liknande produkter är Apollos sporthotell öppna för sport året runt, säger Daniel Giray.   

En tydlig trend efter pandemin är att resenären i år söker kvalité i sitt resande. En önskan Daniel Giray inte menar är särskilt konstig eftersom 1,5 år av restriktioner ökat kraven när man nu väl får ut och resa igen. 

–    Genuina upplevelser och chansen att upptäcka något nytt blir extra viktigt när man varit instängd hemma. Och i år verkligen möjligheternas år till att hitta bra träning, utrustning av högsta kvalité, instruktörer som kan sin sak och riktiga kvalitetssäkrade vandringsleder, säger Daniel Giray.  

Padeltränare tipsar: Så tar du din padelträning till nästa nivå

Har du fastnat för den populära sporten padel? Då är du inte ensam. Här tipsar Apollos padel-instruktör Jesper Bringert om några tips hur du kan ta din padel till nästa nivå. 

1.    Tänk på greppet. För att kunna få ut så mycket som möjligt av dina slag är det absolut viktigaste hur du håller ditt rack. Det så kallade kontinentala greppet är grunden i sporten och går i princip ut på att du ska hålla som när du håller i en hammare. 

2.    Rör dig framåt. Positioneringen i banan är a och o. Padel går ut på att ta sig från basposition, till nätet. Det är här du på riktigt kan sätta press på motståndaren. 

3.    Ligg alltid steget före. Innan du slår, förbered alltid slaget. Stå inte och vänta med racket utan placera dig med snabba fötter där du tror bollen kommer hamna och för tillbaks racket i väntan på träff. 

4.    Böj knäna. För att undvika att komma för högt i träffen är det viktigt att böja på knäna, ofta djupare än vad du tror. 

5.    Ta det lugnt. Många har ofta ett för högt och stressat tempo när de spelar padel. Tänk på att justera och variera ditt tempo och att ett lugnt tempo ofta är att föredra framför ett högt. 

6.    Spela utomhus. Har du inte testat på att spela padel utomhus än, gör det! Det är avslappnande, ger en lägre ljudnivå än inne i hallen och dessutom frisk luft på köpet. 

7.    Ta en lektion. Se till att du får en grundläggande teknik tidigt av en tränare. Följ upp ibland med en ny lektion när du känner att du vill utvecklas ytterligare. På så sätt kommer det inte finnas någon gräns på hur bra du kan bli.

8.    Åk på en Padelvecka. Att åka iväg utomlands och spela fokuserat en vecka gör under för din utveckling. Dessutom får du härligt klimat, god mat och dryck och kan avsluta varje pass med ett dopp i ett kristallklart Medelhav. Apollo erbjuder särskilda Padelveckor på flertalet destinationer. Då ingår lektioner från professionella instruktörer, med träning enligt program. 
 


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Viktig information inför din resa

Här har vi sammanställt all viktig information som du måste ta del av innan din resa. 

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar

Anmäl dig till Apollos nyhetsbrev

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du både fina erbjudanden, spännande nyheter och inspirerande restips först av alla – direkt till din inkorg.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev.

Hantering av personuppgifter

När du väljer att prenumerera på Apollos nyhetsbrev samlar vi in ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrev till dig. Vi samlar också in uppgifter om vilka mail du väljer att läsa, vad du klickar på samt vilka erbjudanden du är intresserad av. 

Apollo strävar alltid efter att erbjuda den perfekta resan för just dig. Uppgifter om din resehistorik, dina preferenser samt hur du använder nyhetsbrevet används därför för att anpassa innehållet i utskicken till dig. I det här arbetet tar vi hjälp av vår partner Fresh Relevance. På så vis kan Apollo ge dig relevant information och erbjudanden som passar just dina intressen.

Vi använder också uppgifterna vi samlar in för att analysera, utveckla och förbättra vår kommunikation och våra produkter och tjänster. 

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Apollo sparar bara dina kontaktuppgifter och skickar nyhetsbrev till dig så länge som du själv vill.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter?  Läs vår fullständiga personuppgiftspolicy här