Apollo utvecklar träningsresan

Simning-röda-havet Simträning i röda havet utanför Aqua Vista - powered by Playitas

Sakta släpper pandemin sitt krampaktiga grepp om världen, som öppnar upp sig. Det betyder ett ökat tryck på Apollo Sports som erbjuder träningsresor i en rad uppsättningar till sina populära hotell. 
– Kombinationen av res- och träningslust är tydlig. Trenden talar sitt tydliga språk, att själva formen för hur en träningsresa ska se ut håller på att förändras, berättar Daniel Giray, Nordic Sports Director på Apollo.

Apollo Sports fortsätter att leda branschen för sporthotell och träningsresor. I somras öppnades ännu ett sporthotell i Grekland, och till sommarsäsongen 2022 öppnas två nya Powered by Playitas-hotell i Grekland. 
 
– Vår första nyhet är Porto Myrina - powered by Playitas på ön Limnos. Som vanligt erbjuder vi massvis med rolig träning, för alla nivåer. Fokus har alltid varit en inkluderande verksamhet där alla, oavsett bakgrund och nivå, ska få träna på härliga platser. Den andra nyheten är Levante – powered by Playitas, som ligger på populära Rhodos

Playitas-Resort-Fuerteventura Rolig träning på Playitas Resort på Fuerteventura

Låter efterfrågan styra aktiviteterna


Sport- och träningsresor ökar i popularitet och sedan några år tillbaka har Apollo Sports hårdsatsat för att möta den stora efterfrågan. 
 
– Fler än någonsin vill träna på sin semester, i olika omfattning. Kravet på kvalitét och utbud har gjort att vi anpassat vårt utbud efter vad kunderna vill träna, istället för att säga åt dem vad de ska träna. Därför har Apollo Sports tillsammans utvecklat ett mångfacetterat hotellkoncept där både infrastruktur, faciliteter och instruktörer är kvalitetssäkrade.  
 
–  Konceptet powered by Playitas erbjuder stora välutrustade gym, gruppträning, yoga, simning, cykling, padel, tennis, vattensport och mycket mer, varje dag, året om, berättar Daniel Giray. 
 
Träning på semester är förvisso ingenting nytt. Sedan urminnes tider har hotell erbjudit gym, och inbitna motionärer åkt på träningsläger. Men den nya efterfrågan visar att något har förändrats, tror Daniel Giray. 
 
– Den gamla bilden av träning på semester, att det bara är för eliten, stämmer inte längre. Idag vill fler uppleva träning på fantastiska platser i omgivningar gjorda för träning, istället för i ett litet rum med några vikter eller löpband som är “out of order”.  
 

Omfattande samarbete med SOK


Bland Apollo Sports-gästerna finns dock elitsatsande aktiva, bland annat den svenska olympiska truppen, tack vare ett samarbete som sträcker sig 5 år tillbaka. 
 
– Tre av våra hotell har varit bas för OS-truppen inför kommande olympiska spel. Det är förstås hur roligt som helst, dessutom gör de våra hotell ännu bättre med sin feedback och önskelistor, samt genom att kvalitetssäkra hotellen och träningsupplevelserna.

Limnos På Limnos väntar härlig träning

Öar med präglad identitet


Med de nya hotellen har Apollo inte mindre än nio sporthotell på lika många destinationer i Grekland, Egypten och Thailand. Att välja just Rhodos och Limnos visade sig vara ganska enkelt. 
 
– Rhodos var ett naturligt val för oss. Ön har flest soltimmar i hela Grekland, erbjuder fantastiska stränder och natur. Dessutom erbjuder Rhodos helt fantastisk cykling. Limnos är en liten motpol till dunderpopulära Rhodos, och här finns ett äkta Grekland i lite mindre skala. Med våra hotell fångar vi in två spännande destinationer med en präglad identitet.  
 
Oavsett vilket hotell som resenärerna väljer, är en träningsresa perfekt för att sparka igång träningen. 
 
– Om du spenderar en vecka med andra träningsnyfikna, träffar erfarna instruktörer och kanske springer på en OS-atlet så kommer peppen och utvecklingen på köpet. Oavsett vad du tränar på din resa, så är chansen stor att du kommer hem med nya kompisar, nya färdigheter och ett större sug för träning, avslutar Daniel Giray.


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Viktig information inför din resa

Här har vi sammanställt all viktig information som du måste ta del av innan din resa. 

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar