Simning-röda-havet Simträning i röda havet utanför Aqua Vista - powered by Playitas

Apollo utvecklar träningsresan

Apollo Sports, konceptet att träna, njuta och slappa utomlands, har varit en stor framgång och träningsresor ökar i popularitet.
– Kombinationen av res- och träningslust är tydlig. Trenden talar sitt tydliga språk, att själva formen för hur en träningsresa ska se ut håller på att förändras, berättar Daniel Giray, Nordic Sports Director på Apollo.

Apollo Sports fortsätter att leda branschen för sporthotell och träningsresor. I somras öppnades ännu ett sporthotell i Grekland, och till sommarsäsongen 2022 öppnas två nya Powered by Playitas-hotell i Grekland. 
 
– Vår första nyhet är Porto Myrina - powered by Playitas på ön Limnos. Som vanligt erbjuder vi massvis med rolig träning, för alla nivåer. Fokus har alltid varit en inkluderande verksamhet där alla, oavsett bakgrund och nivå, ska få träna på härliga platser. Den andra nyheten är Levante – powered by Playitas, som ligger på populära Rhodos

Playitas-Resort-Fuerteventura Rolig träning på Playitas Resort på Fuerteventura

Låter efterfrågan styra aktiviteterna


Sport- och träningsresor ökar i popularitet och sedan några år tillbaka har Apollo Sports hårdsatsat för att möta den stora efterfrågan. 
 
– Fler än någonsin vill träna på sin semester, i olika omfattning. Kravet på kvalitet och utbud har gjort att vi anpassat vårt utbud efter vad kunderna vill träna, i stället för att säga åt dem vad de ska träna. Därför har Apollo Sports tillsammans utvecklat ett mångfacetterat hotellkoncept där både infrastruktur, faciliteter och instruktörer är kvalitetssäkrade.  
 
–  Konceptet powered by Playitas erbjuder stora välutrustade gym, gruppträning, yoga, simning, cykling, padel, tennis, vattensport och mycket mer, varje dag, året om, berättar Daniel Giray. 
 
Träning på semester är förvisso ingenting nytt. Sedan urminnes tider har hotell erbjudit gym, och inbitna motionärer åkt på träningsläger. Men den nya efterfrågan visar att något har förändrats, tror Daniel Giray. 
 
– Den gamla bilden av träning på semester, att det bara är för eliten, stämmer inte längre. Idag vill fler uppleva träning på fantastiska platser i omgivningar gjorda för träning, i stället för i ett litet rum med några vikter eller löpband som är “out of order”.  
 

Omfattande samarbete med SOK


Bland Apollo Sports-gästerna finns dock elitsatsande aktiva, bland annat den svenska olympiska truppen, tack vare ett samarbete som sträcker sig 5 år tillbaka. 
 
– Tre av våra hotell har varit bas för OS-truppen inför kommande olympiska spel. Det är förstås hur roligt som helst, dessutom gör de våra hotell ännu bättre med sin feedback och önskelistor, samt genom att kvalitetssäkra hotellen och träningsupplevelserna.

Limnos På Limnos väntar härlig träning

Öar med präglad identitet


Med de nya hotellen har Apollo inte mindre än nio sporthotell på lika många destinationer i Grekland, Egypten och Thailand. Att välja just Rhodos och Limnos visade sig vara ganska enkelt. 
 
– Rhodos var ett naturligt val för oss. Ön har flest soltimmar i hela Grekland, erbjuder fantastiska stränder och natur. Dessutom erbjuder Rhodos helt fantastisk cykling. Limnos är en liten motpol till dunderpopulära Rhodos, och här finns ett äkta Grekland i lite mindre skala. Med våra hotell fångar vi in två spännande destinationer med en präglad identitet.  
 
Oavsett vilket hotell som resenärerna väljer, är en träningsresa perfekt för att sparka igång träningen. 
 
– Om du spenderar en vecka med andra träningsnyfikna, träffar erfarna instruktörer och kanske springer på en OS-atlet så kommer peppen och utvecklingen på köpet. Oavsett vad du tränar på din resa, så är chansen stor att du kommer hem med nya kompisar, nya färdigheter och ett större sug för träning, avslutar Daniel Giray.


Apollo Sports – träningshotell för alla

Vill du ha en översikt över alla våra sporthotell ska du läsa mer här.

Träningsresor med Apollo Sports

Vi erbjuder Sveriges största utbud av träningsresor och träningsläger som passar alla – från vardagsmotionärer till elitidrottare.

Träningskalender

Våra träningsveckor passar dig som vill fokusera på din favoritaktivitet eller sport, slipa på tekniken och uppleva träningsglädje tillsammans med andra.

Se träningskalendern