Hamnen i Pythagorion

Samos - restips

På den gröna och frodiga ön Samos finns det mycket spännande att se och göra. Det bästa sättet att utforska ön är med hyrbil, då du kan stanna till vid olika badställen med kritvita stränder, besöka några av Samos alla kyrkor och kloster eller kända platser som den vackra byn Manolates och Näktergalensdal. Här kan du läsa mer om våra bästa tips för en händelserik semester på Samos!

Boka din resa till Samos

Samos vackraste stränder

Kritvita stränder och kristallblått hav är en vanlig syn i Grekland och Samos är inget undantag. Både utanför Kokkari, Pythagorion och Votsalakia finns flera vackra stränder som är väl värda ett besök.

Läs våra strandtips här

6 anledningar att resa till Samos

Samos är den gröna ön, belägen nära kusten till Turkiet. Läs våra 6 bästa anledningar till att resa till Samos och låt dig inspireras inför sommarens semester!

Läs mer

Upptäck Samos

Med grönskande landskap, kristallklart vatten, mysiga små byar och en lång historia så finns det mycket att hitta på på Samos. Besök små bukter med kristallklart vatten, gå på utomhusbio i en bergsby eller grotta ner dig i Samos historia.

Läs mer om vad du kan hitta på här

8 platser att besöka på Samos

På Samos finns många spännande platser att upptäcka. Besök Pythagoras grotta eller kika på Pythagorasplatsen vid hamnen i Samos stad. Uppe i bergen hittar du den omtalade byn Manolates och Näktergalens dal.

Läs våra tips på intressanta platser här

Samos historiska sevärdheter

Samos historiska sevärdheter är många. Här kan du upptäcka kända Metamorfosiskyrkan, den pampiga kyrkan Agio Nikolaos eller hälsa på de tre munkarna i klostret Timoiou.

Läs våra tips på sevärdheter här

Restauranger på Samos

Att Grekland är berömt för sin goda mat är ingen hemlighet, och på Samos finns det mycket att smaka. Utforska det stora restaurangutbudet med ställen som Aphrodite Garden, Gregorys och Di Napoli.

Spana in våra restaurangtips här

Caféer och barer på Samos

Under solsemestern kan det vara en skönt att ta en paus i skuggan ibland. På Samos finns ett stort utbud av trevliga caféer och barer där du kan ta en kaffe, iskall dryck eller smaskig dessert.

Läs våra tips på caféer och barer här

Aktiv semester på Samos

Samos erbjuder ett stort sportutbud där du både kan hålla dig på land och plaska i vattnet. Det största dragplåstret är Samos vackra natur och landskap som är perfekt för vandring.

Spana in våra tips för en aktiv semester

Koppla av på Samos

Semester är en tid för återhämtning och på Samos finns många alternativ till en lugn stund. Gå på spa, ta en manikyr eller varför inte testa ett äkta turkiskt bad? Här finns många alternativ för att fylla på med energi!

Läs våra lugna semestertips här

Shopping på Samos

Ta med lite av Grekland hem! På Samos finns flera mysiga små butiker där du kan shoppa äkta grekiska souvenirer och råvaror.

Läs våra shoppingtips här