Strand nära Kokkari

De vackraste stränderna

Kritvita stränder och kristallblått hav är en vanlig syn i Grekland och Samos är inget undantag. Både utanför Kokkari, Pythagorion och Votsalakia finns flera vackra stränder som är väl värda ett besök. Här kan du läsa mer om vilka stränder du inte får missa!

Två sandstränder

Njut av sol och bad på två av Samos få sandstränder, som båda heter Psili Amos. Den ena ligger tre kilometer från orten Votsalakia och den andra hittar du mellan Samos stad och Pythagorion. Båda är barnvänliga och kantas av ett azurblått hav. Det finns också en hel del snackbarer på stränderna.

Vackra klapperstensstränder

Stranden Lemonakia ligger 1,5 kilometer från Kokkari och en bit längre bort ligger den lite större Tsamadoustranden, där halva stranden är vikt åt naturister. Båda stränderna ligger i en bukt och lockar med turkosblått vatten och vacker klappersten. Vill du bo med gångavstånd från Lemonakia kan du kika lite närmare på hotellet Arion som ligger ca en kvarts promenad bort.

Lokal favorit

Stranden Limnionas ligger på Samos södra kust ungefär sex kilometer från Votsalakia. Att det här är lokalbornas favorit är lätt att förstå – läget är perfekt i en mysig bukt och vattnet är klart och härligt. Stranden består av småsten och sand och är mycket barnvänlig. Utforskar du Samos med hyrbil är det enkelt att ta sig till Limnionas, och från hotellen i Votsalakia tar det mellan 10-15 minuter. Bra utgångspunkt har du från hotellen White Rock, Aspres och Ledra.

Gott om plats på Potami

Potamistranden ligger på öns norra kust och bjuder på underbart turkosskimrande vatten. På den stora stranden är det gott om plats för lata dagar i solen. Om du vill kan du också besöka Potamivattenfallet som ligger alldeles i närheten.

Den fem kilometer långa klapperstensstranden Potokaki går mellan orterna Pythagorion och Hera. Här finns solstolar och parasoller och dessutom en mängd vattensporter att ägna sig åt. Hotell Katerina och Kouros Seasight ligger nära Potokakistranden.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Samos, hitta och boka en resa till Samos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Samos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, vackraste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Samos

Samos

  • Fantastiska stränder och historiska sevärdheter
  • Mysiga byar och städer
  • Kombinera med Patmos
Se alla resor till Samos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här