Shopping på Samos

Ta med lite av Grekland hem! På Samos finns flera mysiga små butiker där du kan shoppa äkta grekiska souvenirer och råvaror. Här kan du läsa mer om vilka butiker du bör gå till för att hitta semesterns finaste souvenir!

Grekisk keramik

Gillar du keramik har du mycket att välja bland på Samos, här finns många spännande keramiker som du kan besöka och handla från direkt. I den lilla byn Kumaradei ligger till exempel Hydria – Pottery Art Raku Art, där du kan se på när keramikerna arbetar. Hittar du något som faller i smaken är priserna högst överkomliga. Passa på att ta reda på hur Pythagoras kopp fungerar. Adress: Timos Hatgilagos, Kumaradei. Byn ligger mellan Votsalakia och Pythagorion och nås enklast med hyrbil.

Grekisk konst

Inne i Pythagorions centrum ligger Kallisti Gallery, som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga för dig som uppskattar konst och inredning. Här har den grekiska ägaren Yiannis samlat ett genuint urval av grekisk konst, allt från tavlor och smycken till heminredning. Titta in för att se om du hittar ett fint minne från Samos att ta med hem. Adress: Pythagorion, mitt emot National Bank.

Shopping i Turkiet

Bara en kort båtresa från Samos ligger Turkiet och kuststaden Kusadasi, som bjuder på fantastisk shopping. Kliv in de myllrande och färgrika basarerna för att betrakta den livliga kommersen, eller för att handla själv. Här hittar du allt från heminredning med orientalisk prägel till billigt skinn och läder. Med Apollo har du möjlighet att åka på en utflykt till Turkiet och ta en shoppingtur i basarerna. Kontakta din reseledare för mer information.

Unika smycken

I Lyhnos Handmade Jewels Workshop i Kokkari hittar du unika smycken skapade av lokala och grekiska smyckedesigners. Ägarinnan Sofia Pissiota står själv för en stor del av kollektionen och hennes stil kan beskrivas som enkel, modern och innovativ.

Ekobutik

Mitt i Votsalakia ligger Helene, en butik med ekologiska förtecken. Här kan du shoppa skor, väskor, accessoarer, presenter och kläder av god kvalitet och till bra priser. Missa inte de vackra träsmyckena, de ekologiska kläderna eller sandalerna från det inhemska märket Kokka.

Skapa ditt eget smycke

Drömmer du om att designa ett eget personligt smycke? På Cool Cat Jewelry väljer du själv material, färg och form. Ta med en bild eller beskriv hur du vill att ditt smycke ska se ut så skapas något unikt bara för dig. Cool Cat Jewelry har butik både i Kokkari och Pythagorion.

Skandinavisk lektyr

Glömde du den efterlängtade pocketboken hemma eller räckte inte litteraturen hela semestern? På Presscenter i Pythagorion kan du köpa norska och svenska pocketböcker samt ett mindre urval av skandinaviska tidningar. I Kokkari hittar du ett stort urval av såväl engelska som skandinaviska tidningar och böcker på Lexis Bookstore.

Bra presentbutik

Vill du kunna köpa alla dina presenter och souvenirer i en enda butik för att sedan styra kosan mot stranden så är Carousel bredvid kyrkan på huvudgatan i Kokkari något för dig. Här finns det mesta du kan önska samlat på ett enda ställe – lokalproducerad keramik, handgjorda silversmycken, fina olivtvålar, snygga lädersandaler och mycket, mycket mer. Här hittar du garanterat något till kattvakten eller grannen som vattnat blommorna, till bra priser dessutom.

Barnbutik

Confetti i Samos stad är en nyöppnad barnbutik, väl värd ett besök. Här finns bland annat träleksaker, typiska sommarleksaker och även badkläder till barn. 

Välsorterat på Manitari

I Votsalakia ligger den oerhört välsorterade souvenirbutiken Manitari. Här hittar du i princip allt du letar efter, oavsett om det är strandleksaker till barnen eller minnen och presenter att ta med hem. Bor du på hotell Mando eller Agrilionas kan du lätt och enkelt strosa bort till Manitari och köpa semesterns leksaker.

The Little Store

På huvudgatan i Pythagorion ligger den mysiga lilla butiken The Little Store. Här hittar du både skor, väskor, handdukar och kläder. Butiken är ofta fylld av oss skandinaver!

Vackra designer

På Michalis Gold & Silver kan du köpa unika smycken i titan av smyckedesignern Michalis själv. Här hittar du fina presenter till dig själv eller en kär vän, men också fina och personliga ringar ifall du funderar på att förlova dig på semestern. Michalis hittar du i Pythagorion mitt emot apoteket.

Artisti Fashion

I Samos stad och i Pythagorion hittar du butiken Aristi Fashion, ett grekiskt märke som säljer damkläder. Passa på att köpa en ny semesteroutfit! I Pythagorion hittar du butiken i hamnen bredvid restaurangen Casa di Roma.

Shoppa i Karlovassi

Ett bra tips en regnig eller molnig dag är att hyra bil och köra till Karlovassi. Denna hamnstad är Samos näst största och mest känd för att öns universitet ligger här. Men staden är också en utmärkt shoppingstad med charmiga butiker, som ligger bekvämt koncentrerade i den lilla stadskärnan. Här finns även ett mysigt torg, en fin gammal kyrka samt flera vackra historiska byggnader. Perfekt för en dagsutflykt!