Shopping på Samos

Ta med lite av Grekland hem! På Samos finns flera mysiga små butiker där du kan shoppa äkta grekiska souvenirer och råvaror. Här hittar du även skandinavisk lektyr, skönhetsprodukter, trendiga butiker och mycket mer. 

Här kan du läsa mer om vilka butiker du bör gå till för att hitta semesterns finaste souvenir!

Grekisk keramik

Gillar du keramik har du mycket att välja bland på Samos, här finns många spännande keramiker som du kan besöka och handla från direkt. I den lilla byn Kumaradei ligger till exempel Hydria – Pottery Art Raku Art, där du kan se på när keramikerna arbetar. Hittar du något som faller i smaken är priserna högst överkomliga. Passa på att ta reda på hur Pythagoras kopp fungerar. Adress: Timos Hatgilagos, Kumaradei. Byn ligger mellan Votsalakia och Pythagorion och nås enklast med hyrbil.

Grekisk konst

Inne i Pythagorions centrum ligger Kallisti Gallery, som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga för dig som uppskattar konst och inredning. Här har den grekiska ägaren Yiannis samlat ett genuint urval av grekisk konst, allt från tavlor och smycken till heminredning. Titta in för att se om du hittar ett fint minne från Samos att ta med hem. Adress: Pythagorion.

Shopping i Turkiet

Bara en kort båtresa från Samos ligger Turkiet och kuststaden Kusadasi, som bjuder på fantastisk shopping. Kliv in de myllrande och färgrika basarerna för att betrakta den livliga kommersen, eller för att handla själv. Här hittar du allt från heminredning med orientalisk prägel till billigt skinn och läder. 

Unika smycken

I Lyhnos Handmade Jewels Workshop i Kokkari hittar du unika smycken skapade av lokala och grekiska smyckedesigners. Ägarinnan Sofia Pissiota står själv för en stor del av kollektionen och hennes stil kan beskrivas som enkel, modern och innovativ.

Smycken

Butiken Wonderful har en bra urval av smycken. Här hittar du även det senaste inom sommarens kläder, solglasögon och skor. Butiken ligger i Pythagorion. 

Ekobutik

Centralt i Votsolakia ligger den nyöppnade butiken Helene med ekologiska produkter. Här kan du köpa skor, väskor, tillbehör, presenter och kläder av god kvalité till bra priser. Missa inte de fina träsmyckena, ekologiska kläder och sandaler från märket Kokka. 

 

 

 

The Little Store

På huvudgatan i Pythagorion ligger den mysiga lilla butiken The Little Store. Här hittar du både skor, väskor, handdukar och kläder. Butiken är ofta fylld av oss skandinaver!

Vackra designer

På Michalis Gold & Silver kan du köpa unika smycken i titan av smyckedesignern Michalis själv. Här hittar du fina presenter till dig själv eller en kär vän, men också fina och personliga ringar ifall du funderar på att förlova dig på semestern. Michalis hittar du i Pythagorion mitt emot apoteket.

Shoppa i Karlovassi

Ett bra tips en regnig eller molnig dag är att hyra bil och köra till Karlovassi. Denna hamnstad är Samos näst största och mest känd för att öns universitet ligger här. Men staden är också en utmärkt shoppingstad med charmiga butiker, som ligger bekvämt koncentrerade i den lilla stadskärnan. Här finns även ett mysigt torg, en fin gammal kyrka samt flera vackra historiska byggnader. Perfekt för en dagsutflykt!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Samos, hitta och boka en resa till Samos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Samos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, vackraste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Samos

Samos

  • Fantastiska stränder och historiska sevärdheter
  • Mysiga byar och städer
  • Kombinera med Patmos
Se alla resor till Samos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här