6 anledningar till att åka till Samos

Samos är den gröna ön, belägen nära kusten till Turkiet. Charmiga byar, imponerande naturupplevelser och god mat är bara några av de upptäckter som väntar här. Läs våra 6 bästa anledningar till att resa till Samos och låt dig inspireras inför sommarens semester!

Staden Kokkari på Samos

1. Orter med charm

Osäker på vilken av Samos alla charmiga orter du ska besöka? Här får du en kort sammanfattning över de orter du kan resa till med Apollo:

  • Pythagorion: Charmig badort där det mesta kretsar kring den trevliga hamnpromenaden. Samos mest utvecklande turistort med gott om restauranger, barer och klubbar.
  • Samos stad: Öns huvudstad som även kallas Vathi. Gott om kvällsnöjen, restauranger och mysiga gågator.
  • Kokkari: En liten pärla på norra Samos med romantisk atmosfär. Torget kantas av många trevliga restauranger och tavernor där njuter av en god lunch alldeles vid kajkanten
  • Votsalakia: En mysig och stillsam badort där dagarna med fördel tillbringas på den kilometerlånga stranden. Omgärdat av höga berg och bjuder in till natursköna vandringsturer bland citronlundarna.
  • Karlovassi: Samos näst största stad som, trots detta, är en lugn oas med det lokala folklivet i fokus. För den som vill roa sig finns det gott om restauranger, barer och nattklubbar.

2. Stränder i mängder

På Samos finns över 300 stränder, där många är naturliga badvikar och vissa bara kan nås med båt. Med andra ord är Samos en ö som verkligen bjuder in till sol och bad i det glittrande havet. Några av de mest kända stränderna är Psili Ammos, Potokaki och Potami. Lokalbornas egna favorit är Limnionas på Samos södra kust.

3. Magiska naturupplevelser

Denna grönskande ö bjuder på många naturupplevelser. Ett av de mest kända utflyktsmålen är Näktergalensdal och de tre vattenfallen i Potami. Runt om Votsalakia finns flera höga berg och grönskande citron- och olivlundar som bjuder in till härliga promenader i solskenet. Landskapet är även perfekt för hiking som upp till Samos högsta punkt Vigla och vandringsleden från Drakai till Potami. På denna tur finns det även chans att ta sig till de gömda stränderna Megalo Seitani och Mikro Seitani som bara är tillgängliga via båt eller till fots.

4. Mycket att upptäcka

Samos är en ö med lång historia där både sevärdheter och intressanta platser väntar på att få upptäckas. Runt om på ön finns flera kyrkor och kloster att besöka, och även ett av antikens mest betydelsefulla tempel ligger på just Samos.

I Pythagorion finns flera historiska minnesmärken som den kilometerlånga vattentunneln Eupalinos, som grävdes av slavar för 2 500 år sedan. I Samos stad hittar du Samos berömda lejonstaty som är en symbol för Samos frigörelse från Turkiet på 1800-talet. 

5. God mat

På Samos kommer du inte gå hungrig, här finns ett stort utbud av restauranger med allt från hemlagade grekiska måltider gjorda på mammas recept, till italienska restauranger som serverar välsmakade pizza och pasta. I Votsalakia hittar du bland annat gästvänliga Nostos och restaurang Kleopatra. Bor du i Samos stad får du inte missa mezerätterna på Giannis Ouzri eller de hemlagade måltiderna på Welcome. I Pythagorion rekommenderar vi Four Seasons med utsikt över hamnpromenaden eller restaurang Esperides där de två bröderna lagar familjerecept.

6. Sköna hotell

Apollo erbjuder ett gediget utbud av hotell på Samos där du kan välja mellan allt från mysiga små lägenhetshotell till större All Inclusive-hotell och charmiga Greklandspärlor. Några av våra mest omtyckta hotell på Samos är Olympia Village, Archangelos Village och Kouros Seasight. Vill du bo med ett bra läge i Karlovassi är Samaina Port ett trevligt alternativ. Här bor du precis i hamnen med utsikt över det Egeiska havet.

Bläddra bland hotellen och hitta det som passar perfekt för just dig och din semester!


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Samos, hitta och boka en resa till Samos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Samos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, vackraste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Samos

Samos

  • Fantastiska stränder och historiska sevärdheter
  • Mysiga byar och städer
  • Kombinera med Patmos
Se alla resor till Samos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här