Upptäck Samos

Med grönskande landskap, kristallklart vatten, mysiga små byar och en gedigen historia så finns det mycket att hitta på på Samos. Bästa tipset är att hyra en bil för att ta dig runt på ön. Besök små bukter med kristallklart vatten, gå på utomhusbio i en bergsby eller grotta ner dig i Samos historia. Här kan du läsa mer om vad som finns att upptäcka på Samos!

Kokkari på Samos

Samos runt med bil

Har du hyrt en bil och vill upptäcka östra sidan av Samos ska du ta dig till stränderna Posedonio, Klima och Kerveli. Ta bilder av den fina bukten i Posedonio med alla segelbåtar och Turkiets kustlinje i bakgrunden, ät lunch i Klima precis vid vattenbrynet och ta ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet i Kerveli. Perfekt både som halv- och heldagsutflykt!

Utomhusbio i Mytilini

I den mysiga bergsbyn Mytilini mellan Samos stad och Pythagorion ligger en utomhusbiograf som från mitten av juni till augusti visar de senaste biopärlorna. Filmerna visas på originalspråk med grekiska undertexter. Här kan du köpa pizza eller souvlaki och koppla av till en god film. Varje kväll klockan 21.00 får filmduken liv!

Hamnen i Pythagorion

Arkeologiska museet

Arkeologiska museet är egentligen två upplevelser i en. I ena delen av museet kan du titta på välbevarade lämningar från den antika staden Ireon och Heratemplet. Här finns keramik, mynt, bronsminiatyrer och verktyg. I den andra delen av museet hittar du över 2 000 år gamla statyer, bland annat en vacker marmorstaty av gudinnan Hera och museets höjdpunkt – den antika skulpturen Kouros tillägnad guden Apollon. Museet ligger rakt upp från den lilla hamnen i Samos stad.

Eupalinos tunnel

Utanför Pythagorion ligger Eupalinos tunnel, som konstruerades ca 500 f.Kr. Detta var antikens största vattenledning med syfte att leda dricksvatten från berget i Mittilini ned till Samos dåvarande huvudstad Pythagorion.

Fler hyrbilstips

Med bil kan du uppleva Samos i ditt eget tempo och hitta dina egna små smultronställen. Eftersom transportmöjligheterna på denna trevliga ö är begränsade, kommer du ha stor glädje av bilen. Genom Enterprice får du ta del av vårt förmånliga samarbetsavtal som ger dig en fullt försäkrad bil och service dygnet runt. Kontakta oss på Apollo så hjälper vi till med hyrbilen.

Genuina Ano Vathi

Vill du uppleva det genuint grekiska vardagslivet ska du bege dig till byn Ano Vathi. Här kan du flanera längs små pittoreska gränder, titta på de klassiska gamla husen och kanske kika in i en gammal kyrka. Är det lugn och ro du letar efter har du kommit helt rätt! Byn ligger på vägen till Samos stad från Pythagorion. Ta höger mot Vathi i rondellen och följ sedan den slingriga vägen som tar dig ner till byn.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Samos, hitta och boka en resa till Samos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Samos

Här hittar du våra bästa tips på de trevligaste restaurangerna, vackraste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Samos

Samos

  • Fantastiska stränder och historiska sevärdheter
  • Mysiga byar och städer
  • Kombinera med Patmos
Se alla resor till Samos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här