Att göra i Sitia

Sitia omges av ett grönskande landskap med flera vackra småbyar att besöka. Ta en tur till Kretas egna Saint Tropez, den traditionella lilla byn Mochlos eller ge dig ut och bli ett med naturen på den vackra Lassithiplatån. Här kan du läsa mer om våra bästa tips för en händelserik vistelse!

Lassithiplatån

Om du gillar berg bör du besöka Lassithiplatån och uppleva det traditionella Kreta på 1200 meters höjd! Platån är en stor dalsänka i Diktibergen med idealiska förhållanden för odling, då vårens smältvatten från de omkringliggande bergen samlas här. Upptäck honungsproduktioner och bananplantager och njut av utsikterna från de fantastiska utkikspunkterna.

Klostret Moni Toplou

Klostret Moni Toplou är känt för att ha den största vin- och olivoljeproduktionen på hela östra Kreta och de har vunnit internationella priser flera år i rad. Det bor fortfarande två munkar i klostret och här finns även möjlighet till lite vinprovning i den tillhörande fabriken. Klostret är även känt för sina många ikoner som dateras ända tillbaka till 1600-talet, när klostret var en konstnärsskola för de många munkarna som en gång bodde där.

Lassithiplatån
Klostret Moni Toplou

Eleganta Agios Nikolaos

Den som gillar att shoppa bör besöka staden Agios Nikolaos - "den chicaste staden på ön". Vid torget hittar du butiksgatorna med flera affärer, barer, caféer och restauranger. Här samlas man för att shoppa, äta och umgås och njuta av den härliga atmosfären i staden.

Mochlos - traditionell by vid havet

Mochlos är en vacker, traditionell by vid havet. Här är du långt borta från turistströmmarna, med bara en handfull tavernor och några butiker i byn. Vill du sola och bada finns här en liten sandstrand och flera andra badställen om man inte räds lite stenar. Bara 5 minuters båttur bort finns en utgrävningsplats från Minoernas tid.

Ravinen Zakros Gorge

Är du intresserad av vandring rekommenderar vi att njuta natursköna Kreta under en vandringstur. Du kan bland annat vandra till Richtis Gorge och traska genom en skog av hundraåriga platanträd, eller till Zakros Gorge som även kallas "the Gorge of the Dead" - dödens klyfta.