Vy över staden i Sitia

Saker att göra i Sitia

Sitia omges av ett grönskande landskap med flera vackra småbyar att besöka. Ta en tur till Kretas egna Saint Tropez, den traditionella lilla byn Mochlos eller ge dig ut och bli ett med naturen på den vackra Lassithiplatån. Här kan du läsa mer om våra bästa tips för en händelserik vistelse!

Klostret Moni Toplou

Mochlos - traditionell by vid havet

Mochlos är en vacker, traditionell by vid havet. Här är du långt borta från turistströmmarna, med bara en handfull tavernor och några butiker i byn. Vill du sola och bada finns här en liten sandstrand och flera andra badställen om man inte räds lite stenar. Bara 5 minuters båttur bort finns en utgrävningsplats från Minoernas tid.

Klostret Moni Toplou

Klostret Moni Toplou är känt för att ha den största vin- och olivoljeproduktionen på hela östra Kreta och de har vunnit internationella priser flera år i rad. Det bor fortfarande två munkar i klostret och här finns även möjlighet till lite vinprovning i den tillhörande fabriken. Vinprovningen är verkligen någonting utöver det vanliga och ett måste för den vinintresserade! Klostret är även känt för sina många ikoner som dateras ända tillbaka till 1600-talet, när klostret var en konstnärsskola för de många munkarna som en gång bodde där.

Fästningen Kazarma i Sitia på Kreta Det venetianska fortet Kazarma

Fästningen Kazarma

Besök det venetianska fortet Kazarma som är stadens främsta landmärke och uppfördes under 1200-talet när Kreta var under venetianskt styre. Passa även på att strosa runt i gränderna i den gamla stadsdelen som ligger i direkt anslutning till fästningen. 

Eleganta Agios Nikolaos

Den som gillar att shoppa bör besöka staden Agios Nikolaos - "den chicaste staden på ön". Vid torget hittar du butiksgatorna med flera affärer, barer, caféer och restauranger. Här samlas man för att shoppa, äta och umgås och njuta av den härliga atmosfären i staden.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här