Härliga naturupplevelser i Sitia

Runt Sitia väntar natursköna omgivningar med vackra grönskande vyer och härliga vandringsleder. Här är några av våra bästa tips på härliga naturupplevelser som du inte får missa under din semester i Sitia! 

Richtisravinen på Kreta Vackra vyer över Richtisravinen

Ravinen Richtis Gorge

En häftig naturupplevelse är att vandra i Richtisravinen. Vandringsleden startar mellan Sitia och Agios Nikolaos och under vandringen får du traska genom en skog av hundraåriga platanträd. Du får även njuta av allt ifrån vackra vyer till fina vattenfall och frodig grönska. Vandringen är ungefär 3 kilometer lång och beroende på hur fascinerad du är över de vackra omgivningarna så tar vandringen ungefär 2.5-3 timmar att ta sig igenom. På med sköna promenadskor, packa ned vattenflaskan och glöm inte solkrämen!

Ravinen Zakros Gorge

Får du inte nog av vandring rekommenderar vi att njuta ännu mer av natursköna Kreta under en vandringstur i Zakros Gorge, som även kallas "the Gorge of the Dead" - dödens klyfta. Vandringsledens startpunkt hittar du ca. 4 mil från Sitia, närmare bestämt i byn Ano Zakros. I slutet av ravinen finns även möjlighet att klättra längs bergsväggarna med olika svårighetsgrader.  

Lassithislätten, Kreta Lassithislätten, Kreta

Lassithiplatån

Om du gillar berg bör du besöka Lassithiplatån och uppleva det traditionella Kreta på 1200 meters höjd! Platån är en stor dalsänka i Diktibergen med idealiska förhållanden för odling, då vårens smältvatten från de omkringliggande bergen samlas här. Upptäck honungsproduktioner och bananplantager och njut av utsikterna från de fantastiska utkikspunkterna.

Sitia Geopark

Hela östra Kretas kust ingår i Sita Geopark. Området består mestadels av berg men är så pass unikt med sina häftiga raviner, grottor och sällsynta bergarter. I Geoparken kan du även vandra och utforska ravinerna Zakros Gorge och Richtis Gorge som båda bjuder på magiska naturupplevelser. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här