Barer och restauranger i Korfu stad

Barer och caféer på Korfu

Dags att slappna av! På Korfu finns det gott om ställen att avnjuta en svalkande läsk, ta en lugn kaffepaus, eller unna sig något stärkande. Ta del av våra tips här.

Meze och Ouzo

Prova genuin ouzo

På udden Kommeno, mellan Gouvia och Dassia, ligger ett ouzeri som heter Apovrado. Här är det trevligt och rofyllt att spendera en stund smuttandes på den klassiska drycken ouzo. För att komma hit åker du förbi Imperial Grecotel och Eva Palace Grecotel.

Gemytliga Petras bar

Petras bar ligger ovanför Pelekas strand och bjuder på en skön, romantisk stämning. Här kan du mysa i sofforna på terrassen, med bra musik i bakgrunden och vänlig personal. Hit tar du dig enklast med taxi. Adress: Kontoyalos.

En drink med en vy

Nere vid stranden i Acharavi ligger baren Fuego. Här råder en speciell stämning om kvällarna när solen gått ner. Prova någon av de populära drinkarna och njut av utsikten över havet. I fjärran skymtar Albanien med dess glimrande ljus i natten.

Barliv på Disco Strip

Längs med hamnen utanför Korfu stad, i den del som heter Mandouki, ligger partygatan Disco Strip. Här hittar du Au Bar, Villa Mercedes, Romeo & Julie och många andra populära barer. I den gamla delen av Korfu stad kan du förslagsvis besöka Hook & Base som ligger på Corfu Square. 

Fräscha drinkar på Tartaya

Med sitt röda sken är baren Tartaya lätt att känna igen. Den är placerad vid huvudvägen ovanför hotell Dassia Beach och här kan du lyssna på grekisk musik blandad med det senaste från hela världen. Upplev det lokala utelivet och njut av fräscha sommardrinkar. På stranden bortanför hotell Dassia Beach ligger också en annan populär bar som heter Edem Bar.

 

Restaurang på Korfu

Prova något lokalt

För dig som vill ge dig ut på en lite längre vandring passar det att gå upp bakom Gouvia och se vad det området har att bjuda på. I den lilla byn Potamos eller i någon grannby finns det ett par trevliga och lokala tavernor att hämta nya krafter på.

Hotellbar med utsikt

På taket av Cavalieri Hotel finns en bar där du kan dricka goda drinkar, samtidigt som du njuter av utsikten över Korfu stad. Hotellet ligger på Corfu Square.

Fruktiga cocktails på Happy Hour

Efter en trevlig middag på stan är det inte så dumt att runda av kvällen på en trevlig bar. Mitt emot restaurang Marinas nedanför det nya fortet i Korfus stad ligger mysiga Happy Hour som alltid är fullproppat av glada korfioter som umgås i goda vänners lag. Här är atmosfären härligt grekisk och välkomnande. Baren ägs av en italiensk man som är omtalad för sina urgoda frusna drinkar, som kan avnjutas i olika smaker. 

Café i Korfu stad

Lilla Paris

Liston är Korfu stads välkända cafégata. Den är ritad av en fransman och påminner verkligen om en charmig Parisgata. Båda sidor av gågatan kantas av bord och stolar och folklivet skapar ett härligt sorl som stiger upp mellan stenväggarna. Här kan du njuta av utsikten över det gamla fortet och Spianadan, som är ett av Europas största torg.

En kaffe under flygplanen

Kanonihalvön som ligger vid sidan av landningsbanan på flygplatsen är något för alla flygplansfantaster. Här kan man dricka en god kaffe på Starbucks och ha koll på alla flyg som landar.  Det känns nästan som att man kan sträcka ut armen och ta på flygplanen när de kommer in för landning. Måndagar och lördagar är stora ankomstdagar för Korfu och då ser du flest flyg.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Korfu, hitta och boka en resa till Korfu eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Korfu

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, härligaste sevärdheterna, mysigaste restaurangerna och mycket mer!

Se alla våra restips för Korfu

Korfu

  • Venetiansk arkitektur i Korfu stad 
  • Kristallklart vatten
  • Kombinera med Saranda, Albanien
Se alla resor till Korfu

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här