Stranden Nissi Beach i Aiya Napa

Cyperns finaste stränder

Cypern bjuder på många härliga stränder och kristallklart vatten, besök Ayia Napas mest kända strand - Nissi Beach eller varför inte koppla av på vackra Konnos Bay. Här är våra bästa strandtips på Cypern! 

 

Petra tou Romiou

1. Aphrodites födelseplats

Söder om Paphos ligger Petra tou Romiou, eller Aphrodites födelseplats som det också kallas. Det sägs att det var här som Afrodite steg i land efter att ha fötts ur havets skum. Det är en mysig badvik med stenstrand. Det sägs att om du hittar en hjärtformad sten från den här stranden, så får du evig kärlek!

2. Ayia Napas stränder

Ayia Napa har många fina stränder med kristallklart vatten. Några av de mindre är Sandy Bay (ca 2 km utanför Ayia Napa) och Golden Beach (ca 4 km utanför Ayia Napa). En populär strand är Grecian Bay som ligger bredvid hamnen, nedanför Alion Beach Hotel. Här finns även klippor och grottor som du kan simma in i. Ayia Napas kanske mest kända strand är Nissi Beach, dit det tar ungefär 35 minuter att gå från hamnen. Här trivs ungdomarna och soldyrkarna. Stranden kantas av caféer och restauranger och det finns ett brett urval av vattensporter. Vill du bo nära Nissi Beach ska du spana in vårt populära hotell med samma namn, Nissi Beach.

Konnos Bay

3. Vackra Konnos Bay

Mellan Ayia Napa och Fig Tree Bay ligger Konnos Bay. Hit söker sig många lokalbor för att ha en skön dag på den lugna stranden. Varför inte hyra en fyrhjuling och åka hit över dagen! På vägen kan du passa på att besöka Cape Greco som ligger i närheten. För att komma hit åker du mot Cape Greco och svänger av vid hotell Grecian Park. Härifrån leder en liten serpentinväg ner till bukten.

4. Lugna Ayia Thekla

Om du vill ha en skön baddag i lugn och ro så ska du åka till Ayia Thekla, som ligger ca 7 kilometer väster om Ayia Napa. Stranden ligger i lugna omgivningar bredvid en liten kyrka. Hit kommer både turister och lokalbor och det är en mycket romantisk atmosfär.

5. Makronissos Beach

Letar du efter en fin, men lite lugnare strand är Makronissos Beach, ca 6 km utanför Ayia Napa, ett bra alternativ. Stranden passar även bra om du gillar att snorkla.

6. Coral Bay & Cape Lara

Norr om Paphos ligger Akamashalvön, som är ett naturskyddat område med fantastisk flora och fauna. Här finns den 600 meter långa sandstranden Coral Bay och Cape Lara dit havssköldpaddorna kommer och lägger sina ägg.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Cypern, hitta och boka en resa till Cypern eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Cypern

Vilka är Cypern finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Cypern!

Se alla våra restips för Cypern

Cypern

  • Skönt väder med 300 soldagar om året
  • Vackra stränder i familjevänliga Fig Tree Bay
  • Nattliv eller avkoppling i Ayia Napa och Paphos
Se alla resor till Cypern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här