Stranden Petra tou romiou

Topp 5 finaste stränderna i Paphos

I och runt Paphos kan du njuta av härliga stränder med kristallklart vatten i natursköna omgivningar! Oavsett om du vill utforska orörda stränder eller trivs bäst på organiserade stränder finns här garanterat något för dig. Här har vi listat 5 av våra favoritstränder runt fantastiska Paphos

Vackra Coral bay på Cypern Njut av kristallklart vatten i Coral Bay

1. Coral Bay 

På härliga Coral Bay, ca 6 kilometer norr om Paphos stad kan du njuta av en heldag med skönt strandhäng på den härliga sandstranden, vattnet är precis så där vackert och kristallklart som Cypern är känd för. Här finns både solstolar och parasoller att hyra för den som vill ha en bekväm dag i solstolen, för den som inte kan ligga still finns det gott om vattenaktiviteter som både dykning och vattenskidor. Längs med stranden finns dessutom både trevliga restauranger och barer. 

2. Lara Bay

Den här vackra, orörda och natursköna stranden som ligger i Akamas naturreservat är väl värd ett besök. Till den här gyllengula sandstranden kommer den välkända Carreta Carreta sköldpaddan och lägger sina ägg. Här finns varken solstolar eller parasoller att hyra och vissa delar av stranden är endast avsedd för just sköldpaddorna, notera att vågorna här ibland kan vara höga. 

Stranden Petra Tou Romiou Vackra vyer vid stranden Petra Tou Romiou

3. Aphrodite Bay / Petra Tou Romiou

En av Cyperns kanske mest kända stränder är Petra Tou Romiou, som sägs vara födelseplatsen för självaste Afrodite, kärlekens och fruktbarhetens gudinna inom den grekiska mytologin. Hittar du en hjärtformad sten här på stranden sägs det att du kommer få evig kärlek, bara det är väl en bra anledning för att ta sig hit! Förutom detta väntar kristallklart vatten, vackra omgivningar med häftiga klippformationer och givetvis en vacker strand. 

4. Alykes Beach

Alykes ligger på ett bekvämt gångavstånd från centrala Paphos. Här finns alla bekvämligheter du behöver för en härlig dag på stranden så som solstolar, parasoller, barer och restauranger. Det erbjuds även olika typer av vattensporter för de som tröttnar på att ligga i solstolen. Stranden består av sand och småsten och har dessutom fått EU:s Blå Flagg för sitt rena vatten.

5. Vrisoudia Beach

Inte långt från grannstranden Alykes hittar du den lilla stranden Vrisoudia. Stranden som ligger i nära anslutning till turistområdena bjuder precis som Alykes på vackert vatten som också fått EU:s blå flagg och en fin sten och sandstrand. Perfekt för dig som önskar en stadsnära strand med bekvämligheter som solstolar och parasoller.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Paphos, hitta och boka en resa till Paphos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Paphos

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Paphos

Cypern

  • Skönt väder med 300 soldagar om året
  • Vackra stränder i familjevänliga Fig Tree Bay
  • Nattliv eller avkoppling i Ayia Napa och Paphos
Se alla resor till Cypern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här