Varför resa till Prag?

Varför resa till Prag?

Undrar du varför årets weekendresa ska bära av till just Prag? Vi ger dig de bästa anledningarna!

Prag är ett riktigt populärt weekendresemål som är fyllt av nöjen, kultur och historia. Promenera bland det smala gränderna i Gamla stan, slå dig ner för en god måltid och tjeckisk öl eller beundra det Astronomiska uret. Välkommen att upptäcka Tjeckiens vackra huvudstad!

 

Tre anledningar till att resa till Prag

  1. Kort flygtid! Du behöver inte resa långt för att uppleva denna härliga stad. Från Stockholm tar det ca 1 tim 55 min, från Göteborg ca 3 tim med mellanlandning och från Malmö/Köpenhamn ca 1 tim 20 min. Du är på semester på nolltid!
  2. Otrolig arkitektur och kultur! Prag är fullt av nöjen och vackra sevärdheter och det är dessutom en av Europas bäst bevarade huvudstäder. Upptäck stadens historia, arkitektur och vackra konst vid kända sevärdheter i Prag som Karlsbron, Pragborgen, den Astronomiska klockan och de Judiska kvarteren.
  3. Det är billigt! Inte nog med att flygresan till Prag är billig - både hotell, nöjen och mat i Prag går att köpa för en billigare peng. Som du kanske vet är Tjeckien känt för sin goda öl och lokal öl i Prag är inte dyr alls! Här kan du verkligen leva gott utan att spräcka din budget! 

När är det bäst att resa till Prag?

Prag har ett klimat som påminner om Sveriges, men med något varmare somrar och kallare vintrar. Våren kommer tidigt till Prag och det blir snabbt varmt! Som mest promenadvänligt och upptäckarvänligt är nog Prag under våren runt månadsskiftet april/maj, då kan du njuta av härligt väder! Om det nu inte är stadens magiska julmarknader du är ute efter, då ska du såklart boka en weekend i december.

 

Ta sig runt i Prag

Det finns flera sätt att ta sig runt i Prag. Lokaltrafiken i Prag är består av tunnelbana, bussar och spårvagnar. Biljetterna är giltiga för alla dessa färdmedel. Billigast är ett kort som du köper i tobaksbutiker eller kiosker. Ett 7-dagarskort kostar 110 kronor, 24-timmarskort kostar 30 kronor. Vinkar du in en taxi från gatan finns det risk att du kommer betala mer än nödvändigt. Det är bättre att ringa och beställa en taxi och kom ihåg att bestämma pris i förväg.

Karlsbron i Prag
Torget i Gamla Stan i Prag

Till och från flygplatsen i Prag

Den internationella flygplatsen i Prag heter Václav Havel, även kallad Ruzyne, och ligger ca tio km från centrala Prag. Härifrån tar du dig enkelt med buss eller taxi in till stan. Det går även att ta en expressbuss till Prags centralstation, som tar ca 35 min. Vill du hellre ta tunnelbanan kan du ta buss 119 till tunnelbanestationen Nádraží Veleslavín eller buss 100 till stationen Zličín och sedan ta dig vidare in till stan. Det finns busshållplatser utanför båda terminalerna vid flygplatsen. Biljetter kan köpas i ankomsthallarna, i automater vid hållplatserna eller direkt av chauffören, men då måste du betala kontant.

 

Var ska man bo i Prag?

Det finns flera härliga stadsdelar i Prag. Var du vill bo beror på vad du är ute efter – vill du ha nära till saker att göra i Prag eller shopping i Prag? Eller bor du hellre i ett lugnare område, med gångavstånd till centrum? Vi hjälper dig att hitta rätt!

Bor du i Gamla stan har du nära till både sevärdheter och shopping. Söker du ett billigare hotell ska du bo i Prag centrum, med närhet till restauranger och nattklubbar. De gamla judiska kvarteren är ett exklusivt område med lite dyrare hotell och med fin utsikt över floden Vltava. Lilla sidan passar dig som vill bo nära Karlsbron och ha ca en kvarts promenad till Gamla stan.

Se fler restips i Prag