att_gora_i_prag

Saker att göra i Prag

Med sin tusenåriga historia har Prag utvecklat ett rikt museiutbud, många vackra kvarter att strosa kring och härliga traditioner du som turist kan prova på.

Gamla stan i Prag – Staré Město 

Ett måste i Prag? Att strosa i den gamla delen av staden - Staré Město. En gång i tiden var det huvudcentrumet för Prag, tills man på 1300-talet utvidgade staden genom att grunda nya staden, Nové Město. Mest känt i Staré Město är det stora torget, som ofta beskrivs som ett av världens vackraste torg och härstammar från 1000-talet. Det är helt fritt från biltrafik och svämmar över med historiska byggnader. Bland dem hittar vi barockkyrkan S:t Nikolaus, Týnkyrkan och den stora klockan från medeltiden, Pražský orloj, som sitter på det gamla rådhuset.

Gå på spa i Prag

Tjeckien är känt för att vara ett bra resmål för den som gillar att gå på spa. I Tjeckien ligger nämligen massvis med naturliga, mineralrika källor som skapat ett flertal spa- och kurorter. I Prag finns måhända inte många källor, men det finns gott om hotell som tagit sig an det tjeckiska spaarvet. Hitta spa-hotell bland våra hotell i Prag här

Prags Nationalmuseum - Národní Muzeum

Nationalmuseet har fyra grenar: det historiska museet, det tjeckiska museet för musik, nationalbiblioteket och museet för afrikanska, asiatisk och amerikansk kultur. Museet ligger i en vacker byggnad i nyrenässansstil, och fungerar även som konserthall på kvällarna. Öppettider och entréavgifter finns på hemsidan

Adress: Václavské nám. 1700/68, Prag

Judiska kvarteren

De judiska kvarteren i Prag är väl värda ett besök. Här vilar en mäktig historia! Man tror att de första judarna flyttade till dessa kvarter under 900-talet. Under en period hade kvarteren en egen mur som separerade dem från resten av staden. Självklart har kvarteren fått utstå en del sorg, med förföljelse och fattigdom. Det finns mycket att titta på här; synagogan, muren och den judiska kyrkogården för att nämna några.

Vill du lära dig mer om stadsdelarna i Prag? Kolla här

För mer inspiration på vad man kan göra i Prag, läs vår kollega Miras restips, 5 måsten i charmiga Prag!

Nationalmuseet i Prag