shopping_i_prag

Shopping i Prag

Sugen på att köpa lokala varor, köpa souvenirer eller fylla på garderoben under din semester i Prag? Det är absolut möjligt! Här väntar både gallerior, marknader och en stor outlet.

Shoppinggator i Prag

Det finns bara ett fåtal moderna shoppinggator i Prag, och de ligger i den nyare delen. Vid Václavské námesti och Na Příkopě väntar välkända butikskedjor och stora varuhus. Här kan du promenera gata upp och ner och sedan ta en paus på någon av de mysiga caféerna i närheten.

Gallerior i Prag

Det finns ett flertal gallerior i Prag, varav två är lite mer kända. Palladium är den mest populära, med ett 170-tal butiker. Palladium ligger vid Náměstí Republiky, centralt i Prag. Här finns flera välkända butiker och butikskedjor. Den näst största gallerian heter Westfield Chodov och har 120 butiker, både mindre kända och välkända.

Outlets i Prag

I Prag finns det en ordentlig outlet att räkna med och det är Fashion Arena Prague Outlet. Här finns bokstavligt talat allt du kan tänka dig: kläder, skor, accessoarer, väskor, leksaker och så vidare. Outletet har öppet året om mellan 10.00 – 20.00. Med kollektivtrafik tar det ungefär 35 minuter, du åker tunnelbanan till Depo Hostivař och sedan buss till stationen med samma namn som outleten.

Marknader i Prag

Havelske Trziste är den enda marknaden i Prag som är öppen året om. Marknaden ligger vid gågatan Melantrichova, och tros ha funnits i någon version sedan 1200-talet. På Havelske trziste säljs allt från krimskrams till frukt- och grönsaker. Öppet dagligen mellan kl 07.00 – 19.00, förutom söndagar då det är öppet mellan kl 08.00-18.30. 

Den sista lördagen varje månad mellan april - oktober är det loppmarknad på Tylovo náměstí, centralt i Prag. Öppet mellan kl 09.00-15.00. Utbudet är svårt att förutspå, då det kan vara allt från skrot till riktigt fina saker.

Bondens marknad är alltid en favorit. Under den varma delen av året håller marknaden Naplavka öppet i centrala Prag, varje lördag mellan kl 08.00 – 14.00.

Se fler restips till Prag