Restauranger_i_Palma

Palmas bästa restauranger

Palma finns allt från tapasbarer och restauranger med genuin spansk mat till lyxiga gourmetrestauranger med asiatiska influenser. Nio restauranger på Mallorca har tilldelats en stjärna i Guide Michelin och hela fyra av dessa hittar du i Palma! 

Restaurang Tast

Lokala restauranger i Palma stad

Celler Sa Premsa - Lokalt och rustikt med fantastiska tapas till bra priser. Adress: Plaça Obispo Berenguer de Palou 8.

Café Ca'n Toni ser kanske inte mycket ut för världen. Men här är smakerna genuint Mallorcanska, personalen mer än välkomnande och stämningen riktigt härlig. Sommartid har restaurangen sin terrass öppen, och det är bäst att boka bord i förväg om du vill sitta här. Det här stället är populärt bland stamgäster och turister. Adress: Costa de Santa Creu 5. 

Gaudeix är en liten tapasrestaurang, älskad av både spanjorer och besökare. På den stora, svarta tavlan står kvällens rätter. Känner du dig extra nyfiken låter du kocken bestämma vilka tapas ni får till middagen. Notera att restaurangen är stängd på måndagar och söndagar. Adress: Carrer de Can Sales 2.

Andra fantastiska restaurangtips i Palma

  • Millo Cocina Mestina är en liten Colombiansk restaurang som hämtat inspiration, precis som namnet antyder, från majs (millo)
  • La Nueva Burgusa serverar välgjorda hamburgare med goda tillbehör. Bra vegetariska alternativ finns. Belägen i Santa Catalina-området.
  • Vagabundes by STHLM Tapas - tapas med inspiration från hela världen. STHLM tapas hittar du även på två ställen i Stockholm. 
  • Hungry Gasto Food bar är en nyöppnad restaurang centralt i Palma som på kort tid fått ett välförtjänt rykte om att vara en av Palmas bästa restauranger.
  • Xoriguer - välkänd restaurang som funnit i Palma i över 40 år. God vällagad mat.
Restauranger i Palma, Mallorca

Restauranger utanför Palma stad

Känner du för en middag du sent kommer glömma kan ett besök på Il Paradiso i Palma vara rätt väg att gå. Cirka tjugo minuter med taxi från centrala Palma ligger svenskägda Il Paradiso, i en pampig byggnad med stor terrass ut mot havet. Menyn består av Medelhavsinspirerade rätter och smakar fantastiskt. Boka bord under sommarhalvåret, framförallt om du vill sitta på terrassen. Inomhus är det också vackert, med högt i tak och den runda matsalen i dov belysning. Adress: Av. Joan Miró 243.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Palma de Mallorca, hitta och boka en resa till Palma de Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Palma de Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste sevärdheterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Palma de Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här