strander_nara_palma_mallorca

Stränder nära Palma stad

Är du på semester i Palma när solen och hettan tittar fram? Då kan det vara härligt att ta en dag på stranden. Trots att Palma stad främst är en storstad behöver du inte åka långt för att få känna sand mellan tårna.

Cala Comtesa

Ca’n Pere Antoni - närmast Palma stad

Stranden närmast Palma stad heter Ca’n Pere Antoni är 750 meter lång. Stadsstranden ligger bara två kilometer från den officiella stadskärnan med La Seu. Hit åker du om du först och främst vill ha nära hem till hotellet i Palma stad, men stranden har fin, vit sand och passar bra för hela familjen.

Turkosblått vatten vid Cala Comtesa

Stranden Cala Comtesa ligger dryga tio kilometer från Palma stad, i Illetas. Cala Comtesa är en liten vik med träd, låga klippor och en hundra meter lång sandremsa. Här gör du bäst i att bara lägga dig ned på handduken och njuta av dagen. Det finns solstolar att hyra, likväl toalett och dusch. Liten restaurang med vällagad mat. Hitta hit: ta treans buss från Palma till ändhållplatsen i Illetas.

Strandtätt i Cala Bona

Norr om Cala Millor ligger Cala Bona med sina tre stränder. Stränderna är ganska korta men vattnet lugn. Längs strandpromenaden finns det både klippor och strand. Det finns solstolar och parasoller på delar av stränderna. 

Playa de Illetas 

Bara ett par hundra meter från Cala Comtesa ligger stranden Playa de Illetas, fint omgiven av klippor och hotell. Det är en någorlunda långgrund strand med klart turkost vatten och fin sand. Det finns solstolar att hyra, likväl toalett och dusch.  

Cala Mayor – barnvänlig strand nära Palma

Cala Mayor ligger 20-40 minuter (beroende på hur du åker) från Palma stad. Stranden är inte gigantisk med sina 200 meter, men den är 80 meter bred och har väldigt fin sand. Vattnet är klart och det finns restauranger och barer längs stranden.   

Ciudad Jardin Beach

Cirka fem kilometer från Palma ligger den lilla staden Ciudad Jardin. Stranden med samma namn är 450 meter lång med fin, vit sand. Tack vare att stranden ligger i en liten vik är det en lugn strand, med ett stilla hav – där vattnet dessutom är väldigt klart.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Palma de Mallorca, hitta och boka en resa till Palma de Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Palma de Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste sevärdheterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Palma de Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här