Mallorcas fantastiska stränder och mysiga badvikar

För sol- och badälskaren är Mallorca verkligen ett paradis. Med milslånga finkorniga sandstränder och smaragdfärgade mysiga badvikar hittar du lätt en favoritstrand - vare sig du föredrar att koppla av vid en egen badvik eller är ute efter aktiviteter och vattensporter. 

Playa de Formentor Härliga Playa de Formentor

Playa de Formentor

Sandstranden Formentor är en av de finaste stränderna på Mallorca, och om du kör bil hit kan du njuta av en fantastisk utsikt längs vägen. Stranden ligger på öns nordligaste udde och du kan också ta dig hit med färja som går från Port de Pollenca. 

Sa Calobra

Öns mest fascinerande strand hittar du i Sa Calobra på västkusten. För att komma till stranden måste du gå genom tunnlar i berget, och den lilla stenstranden omges av skyhöga klippor. Vattnet är turkost och kristallklart och inbjuder till många sköna dopp.

Cala Tuent

Denna strand är vackert belägen mellan de natursköna klippformationerna som omger byn Cala Tuent. Naturen runt omkring bjuder på häpnadsväckande vyer – en riktig oas att besöka för dig som vill ha en skön baddag. 

Es Trenc

Mallorca har många vackra stränder men den allra vackraste – Es Trenc – finns på den sydöstra spetsen av ön. Det är en bevarad naturstrand och här är vackert, rofyllt och magiskt. Es Trenc kallas ofta för Mallorcas Karibien och den vita sandstranden och det turkosa vattnet utgör den perfekta kulissen för avslappning, sol, bad och njutning. ES Trenc blir i juni en del av regionens naturreservat och delar av stranden kommer under sommaren 2018 vara avstängd för återhämtning.

Cala d'Or, Mallorca Kristallklart vatten vid stranden Cala d'Or

Hitta din en egen badvik

Mallorcas östkust erbjuder många fina, lite mindre badbukter. Här omges sandstränderna av klippor som gör att du kan njuta av avskildhet i vackra omgivningar. Prova exempelvis någon av de fina bukterna i Cala d'Or och Cala Ferrera eller ta en tur upp till populära Cala Millor. Nära Porto Petro på östkusten ligger ett naturreservat och tre små badvikar, varav en är vackra lilla Cala Mandrago.

Bada ostört i syd

Om du vill njuta i lugn och ro på en avskild och orörd strand där du kan vara nästan ensam så passar de små vikarna i syd perfekt. I närheten av Portal Vells på väg ut mot det natursköna militärområdet i Cala Figuera finns ett par små bukter med turkost, kristallklart vatten där stillheten råder. Områdets natur är vacker att vandra i och utsikten från klipporna ut mot fyren på Cap de Cala Figuera är slående. På Playa de Portal Vells finns en liten restaurang och några solstolar. 

Stranden Playa de Muro, Alcudia

Härliga Alcudiastranden

Stranden i Alcudia är mångas favorit! Alcudiastranden är långgrund och barnvänlig och stranden är härligt finkornig. Du kan ägna dig åt fartfyllda vattensporter eller vandra längs med vattnet in till hamnen. Vid stranden ligger flera restauranger som serverar god mat.

Cala Mesquida

Stranden i Cala Mesquida anses vara en av Mallorcas finaste. Stranden i Cala Mesquida är barnvänlig och vattnet kristallklart, perfekt för snorkling.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mallorca, hitta och boka en resa till Mallorca eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mallorca

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Mallorca

Mallorca

  • Magiska stränder
  • Mysiga städer och byar
  • Härliga sevärdheter
Se alla resor till Mallorca

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här