Yogaweekend i Kappadokien med Riyas Babu

Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Tillsammans med vår erfarna indiska yogaläraren Riyas Babu tar vi dig till en annorlunda yoga-weekend i lilla byn Üçhisar i hjärtat av Kappadokien. Ta en paus från monotona dagar och följ med på ett yogaretreat som föryngrar din kropp och själ. Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn samt vandrar längst Fairy chimneys, grottor och utkarvningar. Under fyra helande dagar kommer Riyas hjälpa dig att integrera dina yogakunskaper i din vardag för att skapa balans mellan sinne och kropp.   

Tillsammans med vår yog instruktör Riyas börjar vi dagen vid soluppgång med traditionell Hatha yoga som inkluderar andningsövningar, Asanas (fysisk träning) men också meditation. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong skapar en unik atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara. Det måste bara upplevas! 

Under dagarna kommer det också erbjudas workshops med möjlighet att undersöka de filosofiska aspekterna av yogan för att förstå yoga som mer än en fysisk träning. Vi avslutar dagarna med Yinyoga samt meditation för att återställa och lugna kropp och själ.

Yogan passar både nybörjare som mer erfarna yogisar, några av de kända fördelarna med yoga inkluderar minskning av kroppssmärtor, ökad flexibilitet och styrka samt känslomässig balans. Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas!

Om vandringen

På dagarna gör vi vandringar i Kappadokiens spektakulära miljöer.  Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.

Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).

Om programmet

Så här ser en vanlig dag ut:
07.30 Traditionell Hatha Yoga, 90 minuters dynamisk träning
09.00 Frukost
10.00 Vandring
13.00 Lunch
15.00 Workshops, lär dig om yogan och dess fördelar
16.30 Yin Yoga (60 minuter)
17.30 Meditation (30 minuter)
19.00 Middag

Ett preliminärt program kommer att presenteras här inom kort. 
Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. 

Pris från 13 498:-  

Datum: 26-30 april 2023

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn 

Hotell: Kistar Hotel

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Helpension - Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5.

​​* Enkelrumstillägg 2 000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Flygtider, pass, visum

Flygtider:

Arlanda-Istanbul                        11.15-15.45
Istanbul-Kayseri                        18.15-19.30

Kayseri-Istanbul                         11.00-12.30
Istanbul-Arlanda                        14.50-17.25
 

Köpenhamn-Istanbul                10.45-15.00
Istanbul-Kayseri                        18.15-19.30

Kayseri-Istanbul                       11.00-12.30
Istanbul-Köpenhamn               15.50-18.05

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

 

Packlista

Packa ner följande i resväskan

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • En yogamatta
 • 2 yogablock och ett yogabälte (valfritt)
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.


 

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll


 

Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.


 

Riyas Babu

Om Riyas Babu

Riyas Babu har en djup passion och kunskap till de olika aspekterna inom yogautövning. Han har utbildat och instruerat i många länder och har nästan 20 års erfarenhet av yogaliv. Riyas Babu är, lever och lär yoga. Och han är bra på det! Riyas har även arbetat som journalist och skrivit romanen ‘In the Country of Longing’. Riyas Babu är även grundare av “The Varkala International Yoga Festival” liksom driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, Indien.