JAPOW - Snöglädje

Hokkaido, Japan

Pris från 41 995:-

Datum:

3 – 11 feb 2024

10 – 18 feb 2024

17 – 25 feb 2024

Avresa från: Stockholm, Köpenhamn

Detta ingår:         

 • Flyg tur & retur
 • Transfer
 • Boende
 • Frukost
 • Liftkort 6 hela skiddagar
 • Guidning med Xtravels guider

BOKA

Kontakta oss: [email protected]

Fakta om skidorten

Antal skidorter: 1-3 st

Antal Liftar: 33 st

Off-pist: Ja

Högst skidåkning: 1308 möh

Behöver du topptursutrustning: Nej

Antal pister: några st

En återkommande klassiker och vår puderresa nummer ett! Om du är på jakt efter en oförglömlig skidupplevelse, så är detta resan för dig! 

Hokkaido är känt för sina otroliga mängder snö, fantastiska offpistmöjligheter och unika kultur, och Xtravels guider är experter på området. Vi tar hand om allt det praktiska så att du kan koppla av och njuta av din skidresa till fullo. Du kommer att ha tillgång till allt du behöver, inklusive transport, boende, liftkort och guidade turer, så att du kan fokusera på grym skidåkning på berget!


Om resan

Resan är 9 dagar lång och på den tiden hinner man med 6 hela puderdagar! Vi bor på den trevliga lodgen Freedom Inn som ligger i Hanazono (en del av Niseko skidsystemet). Härifrån kommer vi pumpa puder i hela Niseko området men också köra dagsutflykter till de närliggande områdena; Rusutsu, Kiroro, Moiwa m.fl. (om snön är bra där). 

Ta ett stopp i Tokyo innan eller efter vistelsen i Niseko? Då kan vi rekommendera ett par eller fler dagar i Tokyo, lämna en notis i bokningen så ger vi ett prisförslag på en flygändring.


Om skidåkningen

Niseko är ett riktigt snöhål i norra Japan, i genomsnitt snöar det 10-12 meter per säsong med rekordsäsonger på 16 meter. Bergen är inte så höga och skogen är precis lagom gles för att kunna få till en lekfull och rolig skidåkning med låg lavinrisk. Solen ser man av naturliga skäl inte så ofta, men vad gör det, snö och sköna linjer finns det massor av. I Japan åker man mycket i skogen så det är viktigt att kunna hantera snabba svängar i skogsåkning. Våra grymma gudier kommer visa er de bästa åken runt Niseko!


 

Boende & måltider

Typ av boende:

Del i dubbelrum. Går att lösa enkelrum på förfrågan men enkelrumstillägg tillkommer.

Hotell:

Freedom Inn

Måltider:

Frukost ingår i denna resa. Lunch & middag står du för själv. Luncherna äter vi i skidbacken med ett utbud som ungefär är detsamma på alla skidorterna, aningen enklare men gör jobbet! Middagarna äts oftast ute på restauranger i staden vi befinner oss i, här är utbudet stort och maten i Japan är ju otroligt god!

Exempel på hur rum kan se ut:

 

Transfer

 • Minibuss med Xtravelguide bakom ratten.
 • Vi kör inte på fel sida, här är det vänstertrafik som gäller!

Program

Dag 1: Ankomst till Sapporo Flygplats där Xtravelguiderna väntar! Packa in skidutrustningen i minibussarna för en 2 timmars resa till Hotell Freedom Inn i Hanazono.

Dag 2: Första dagen brukar starta i Niseko-skidområde. Guiderna håller en genomgång av lavinsäkerhet, vett och etikett ute på berget. Därefter blir det skidåkning hela dagen lång ofta följt av en Onsen (varm källa) och middag som guiderna styr upp!

Dag 3–7: Xtravelguiderna börjar dagen med att reka var snön har kommit, fattar ett klokt beslut var de tror sig hitta bästa åkningen för dagen.

Valet står mellan:

 • Niseko, det största och mest omfattande skidsystemet.
 • Moiwa, kombineras ofta med Niseko då det ligger bredvid.

30-45 minuter bort finns även:

 • Rusutsu, det lekfulla skidsystemet med lättillgängliga skogsåkning.
 • Kiroro, den lilla charmiga och otroligt snösäkra skidorten.

Efter skidåkning styr guiderna upp aktiviteter som Onsen-bad, restaurangbesök, shoppingturer. 

Dag 8: Resan närmar sig sitt slut och minibussarna tar er tillbaka till flygplasten i Sapporo!

Dagsprogrammet kan variera en aning och antalet dagar på en skidort beror på vad guiden anser är bästa skidåkningen för dagen.

Bra att veta

Passregler: Se till att passet är giltigt under tiden du vistas i Japan. Kom ihåg att skriva samma namn i bokningen som det stavas i passet.

Visum: I dagsläget krävs inget inresetillstånd till Japan. För mer information och detaljer kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Japan

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Japan är det Japanska YEN  som gäller. 1 YEN ca 0,077kr (24/4-23).  Kolla aktuell valuta här.

Utrustning

Medtag egen utrustning:

Skidfrakt ingår alltid i flyget.

Obligatorisk utrustning att ta med:

 • Spade
 • Sond
 • Transceiver
 • Hjälm

 

Svårighetsgrad

För att få så mycket ut av denna resa som möjligt skall du kunna köra obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning då det ofta är mycket snö i Japan. Det är mycket skogskidåkning på denna resa. Ålder spelar noll roll, bara du är ung i sinnet och älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi alltså nybörjare till att åka på våra resor till Japan.


 

Fatmap

3D karta över Niseko med rutter och tips på offpiståk. Bra verktyg för oss freeriders!

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Niseko? Historik och prognos 6 dagar framåt

Pistkartor

Karta över skidområdet (vi åker inte i så mycket pister på denna resa)


Våra Xtravelguider


 

Våra Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. Våra guider ser till att ni hittar bra åk på de bästa bergen i Niseko området. Med god kunskap och hjälp av väderprognoser styr guiden var och vilka berg som kommer besökas.


Om Hokkaido


Hokkaido ön är den nordligaste ön i Japan och nästa största. Hokkaido har nästan 6 miljoner invånare. Den är känd för sina vulkaner, varma källor (Onsen), höga kvalitet på skaldjur och såklart skidåkning. Hokkaido är känt för sina stora snöfall med rekordsäsonger på 16 meter snö. Det mest kända skidområdet heter Niseko, på vår resa Japow har vi vår bas i Niseko. Det finns såklart massor med fler berg runtom Hokkaido och på vår skidresa Roadtrip Hokkaido 2.0 besöker vi ett flertal av de vi anser är bäst. 

Hokkaido är en av våra favoritdestinationer där vi har flera olika resor med olika koncept. Vi kör både roadtrips och veckoresor.