Konferensresor till Rethymnon, Kreta

Tips på utflykter under konferensresan på Rhodos

Utflykter är ett bra sätt att stärka sammanhållningen i en grupp, och samtidigt bjuda på en upplevelse. På Rhodos kan du upptäcka allt från fjärilsdalen och berömda Lindos till Rhodos höjdpunkter och finaste stränder. Passa på att boka en utflykt under er konferensresa på Rhodos!

Boka konferens på Rhodos

Fjärilsdalen på Rhodos

Fjärilsdalen

Fjärilsdalen är ett av Rhodos finaste utflyktsmål och en trevlig liten tur under konferensresan. Under sensommaren fylls dalen i Petaloudes med tusentals fjärilar som parar sig och under senvåren föds nya fjärilar ur pupporna. Efter besöket åker ni vidare till Tsambikastranden som anses vara Rhodos finaste strand. 

Boka utflykt

Lindos på Rhodos

Lindos

Lindos är en av Rhodos största sevärdheter och en utflykt hit är nästan ett måste under konferensresan! Med Apollo kan du åka på tre olika utflykter till Lindos. En är en kvällstur som kallas "Rhodos under stjärnorna", och börjar med en guidad tur i Akropolis som ligger vackert på en höjd, 116 meter över havet. Templet som byggdes för mer än 2500 år sedan är tillägnat Zeus dotter Pallas Athena. Efter guidningen har du tid på egen hand i Lindos by för att utforska butiker eller slå dig ner på en mysig taverna eller café.

Du kan även åka på en båttur till Lindos och kombinera den vackra byn med en trevlig båttur till havs. Båten avgår från Mandrakihamnen i Rhodos stad och ni får ca tre timmar i Lindos att spendera på egen hand. Besök Mariakyrkan nere i byn eller promenera upp till Akropolisklippan. På vägen tillbaka till Rhodos stad blir det ett stopp för ett svalkande dopp i havet.

Den tredje utflykten är en halvdagstur där ni inleder besöket med Akropolis och sedan får tid på egen hand bland de slingrande kullerstensgränderna och kan shoppa, strosa eller äta en lunch tillsammans på någon av de fina takterrasserna.

Boka utflykt

Gott vin på Rhodos

Rhodos höjdpunkter

Passa på att upptäcka några av Rhodos höjdpunkter under konferensresan! Utflykten "Rhodos höjdpunkter" låter er upptäcka några av de bästa - på samma dag. 

Dagen börjar med ett besök vid en av Rhodos vackraste utkiksplatser där ni kan se ut över öarna Chalki, Tilos och Symi. Därefter fortsätter ni till den vackra byn Embona, känd för sin oliv- och vinproduktion. Ni får chansen att smaka på lokalproducerad honung, vin och olivolja. På Rhodos finns många vinproducenter, och på den här utflykten får ni även besöka ett av de mest kända - Cava Stafylos, och provsmaka det lokala brännvinet souma, ett av världens bästa enligt lokalbefolkningen!

Dagen avslutas med ett besök Epta Piges, de sju källorna, där ni även får tid att utforska på egen hand. Gå exempelvis genom den berömda tunneln eller bara spana på den vackra naturen. 

Boka utflykt

Anthony Quinn Bay på Rhodos

Rhodos finaste stränder

Upptäck Rhodos finaste stränder tillsammans under konferensresan! Denna båttur tar dig till några favoriter som Tsambika stranden och kända Antony Quinn Bay som dessutom anses vara en av Greklands vackraste stränder. Det bjuds på en välsmakande lunchbuffé ombord på båten och det görs självklart flera badstopp där ni hoppar i direkt från båten.

Boka utflykt

Halki på Rhodos

Båttur till Halki

Ta med teamet på en härlig båttur till den orörda ön Halki - den minst bebodda än i den Dodekanesiska ö-världen!

Utflykten börjar med en biltur längs västkusten till Kamiros Scala, där vår båt väntar. En timme och tio minuter senare är ni framme vid pittoreska Halki och får lite tips på hur ni bäst tillbringar tiden på ön- utforska den gulliga fiskebyn, gå och bada i den vackra viken Pantamos eller hyr en liten båt och åk ut på en egen båttur! En delikatess som inte får missas är Halkis hemmagjorda pasta som toppas med karamelliserad lök med lokalproducerat smör. I hamnen finns det många mysiga tavernor ni kan slå er ned vid. 

Boka utflykt

Kväll i Rhodos stad

Kväll i Rhodos stad

Rhodos stad är fantastiskt vacker på kvällen och den gamla stan är en av Europas bäst bevarade medeltida städer. Under denna utflykt promenerar ni runt och får ta en närmare titt på stadens sevärdheter och historia. Middag äter ni tillsammans på en av de bästa restaurangerna i gamla stan. Det finns även tid för shopping och upptäcktsfärder på egen hand.

Boka utflykt