Konferensresor till Rethymnon, Kreta

Tips på utflykter under konferensresan i Platanias och Kolymbari

Utflykter är ett bra sätt att stärka sammanhållningen i en grupp, och samtidigt bjuda på en upplevelse. I Platanias och Kolymbari kan du upptäcka allt från historiska Knossos och natursköna Samariaravinen till ön Spinalonga och stranden Elafonissi. Passa på att boka en utflykt under er konferensresa på Kreta!

Boka konferens på Kreta

Stranden Elafonissi på Kreta

Stranden Elafonissi

Elafonissi Beach är ett måste på resan till Kreta! Stranden ligger ca 7 mil sydväst om Chania och är en av Kretas absolut vackraste stränder. Elafonissi kallas även för ”Den rosa stranden”, på grund av det rosa skimmer av finmalda snäckskal i strandbrynet. Här kan hela gruppen sola och bada, och äta en härlig lunch tillsammans. Under högsäsong finns flera matställen öppna!

Boka utflykt

Knossos på Kreta

Knossos

Ta med teamet på en resa genom tid och rum, tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta! Utanför Heraklion ligger det kända palatset Knossos som var huvudsäte för Europas första högkultur. Upplev det imponerande palatset medan guiden berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr. Efter besöket åker ni vidare till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid till att shoppa och äta lunch tillsammans.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Samariaravinen på Kreta

Samariaravinen

Låt en vacker vandringstur stärka sammanhållningen i gruppen! Samariaravinen är Kretas mest kända ravin och att vandra här är ett av de mest populära sätten att uppleva Kretas fantastiska natur. Med sina 18 kilometer är Samaria Europas längsta ravin. Denna vandring börjar ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får ni se den utrotningshotade Kri kri-geten.

Kom ihåg att vandrarvänliga skor krävs under utflykten, och att vandringen kräver god hälsa och fysik.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Rundtur på Kreta

Ö-rundtur på Kreta

Ta med teamet på en vacker och upplevelserik ö-rundtur på Kreta, och lär er mer om Kretas fantastiska natur och historia! Under dagen görs det flera stopp i små byar och ni får lära er mer om hur man producerar det goda kretensiska vinet, raki och ouzo. Det blir även ett besök vid jungfru Maria-kyrkan, som numera tillhör ett stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Utflyktens sista stopp blir vid Kournas-sjön, Kretas största insjö, innan det är dags att återvända hemåt.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Ön Spinalonga på Kreta

Spinalonga

Spinalonga är en av Kretas största sevärdheter och en perfekt utflykt under konferensresan i Rethymnon! Från byn Elounda åker ni med båt över till ön Spinalonga som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör ni en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

Efter besöket på Spingalonga får ni tid i Elounda på egen hand, och kan passa på att äta lunch tillsammans vid någon av restaurangerna eller ta ett dopp i det kristallklara havet. 

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Baloslagunen på Kreta

Gramvousa & baloslagunen

Baloslagunen är ett av Kretas mest kända utflyktsmål och en perfekt aktivitet under konferensresan! Under denna utflykt stannar ni till och badar vid lagunen i ett par timmar, innan det är dags att åka vidare mot klippön Gramvousa. Här finns det möjlighet att besöka den gamla venetianska fästningen som ligger på 137 meters höjd och bjuder på en fantastisk utsikt. Som avslutning på dagen väntar ett välförtjänt dopp i havet.

Boka utflykt