Konferensresor till Rethymnon, Kreta

Tips på utflykter under konferensresan i Rethymnon

Utflykter är ett bra sätt att stärka sammanhållningen i en grupp, och samtidigt bjuda på en upplevelse. I Rethymnon kan du upptäcka allt från historiska Knossos och natursköna Samariaravinen till ön Spinalonga och Kournas Lake. Passa på att boka en utflykt under er konferensresa på Kreta!

Boka konferens i Rethymnon

Knossos på Kreta

Knossos

Ta med teamet på en resa genom tid och rum, tillbaka till den tid då minoerna levde på Kreta! Utanför Heraklion ligger det kända palatset Knossos som var huvudsäte för Europas första högkultur. Upplev det imponerande palatset medan guiden berättar om den berömda tronsalen, världens första vattentoalett och om några av teorierna kring varför den här mytomspunna kulturen så plötsligt försvann ca 1450 f. Kr. Efter besöket åker ni vidare till Kretas huvudstad Heraklion, där det finns tid till att shoppa och äta lunch tillsammans.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Samariaravinen på Kreta

Samariaravinen

Låt en vacker vandringstur stärka sammanhållningen i gruppen! Samariaravinen är Kretas mest kända ravin och att vandra här är ett av de mest populära sätten att uppleva Kretas fantastiska natur. Med sina 18 kilometer är Samaria Europas längsta ravin. Denna vandring börjar ca 1 250 meter över havet och slutar vid stränderna nere vid Libyska havet på Kretas sydkust. Med lite tur får ni se den utrotningshotade Kri kri-geten.

Kom ihåg att vandrarvänliga skor krävs under utflykten, och att vandringen kräver god hälsa och fysik.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Rundtur på Kreta

Ö-rundtur på Kreta

Ta med teamet på en vacker och upplevelserik ö-rundtur på Kreta, och lär er mer om Kretas fantastiska natur och historia! Under dagen görs det flera stopp i små byar och ni får lära er mer om hur man producerar det goda kretensiska vinet, raki och ouzo. Det blir även ett besök vid jungfru Maria-kyrkan, som numera tillhör ett stängt kloster. Kyrkan är från 1100-talet och dekorerad med vackra väggmålningar. Utflyktens sista stopp blir vid Kournas-sjön, Kretas största insjö, innan det är dags att återvända hemåt.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Ön Spinalonga på Kreta

Spinalonga

Spinalonga är en av Kretas största sevärdheter och en perfekt utflykt under konferensresan i Rethymnon! Från byn Elounda åker ni med båt över till ön Spinalonga som ligger i den vackra bukten i Mira. Fram till år 1957 var Spingalonga en spetälskekoloni och på ön fanns förr butiker, restauranger, en skola och bio. Ön har också blivit berömd genom Victoria Hislops fantastiska bok "Längtans ö". På Spinalonga gör ni en rundvandring till fots genom de trånga och till viss del svåråtkomliga gränderna.

Efter besöket på Spingalonga får ni tid i Elounda på egen hand, och kan passa på att äta lunch tillsammans vid någon av restaurangerna eller ta ett dopp i det kristallklara havet. 

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Båttur på Kreta

Båttur med Captain Hook

I Rethymnons hamn ligger båten Captain Hook och väntar på att få ta med er på en härlig tur till havs! Ni åker västerut mot Geranibukten och förbi Georgioupolis innan ni når Kefalas Bay som är målet för dagen. Här får ni stanna i ungefär två timmar och njuta av bad, snorkling och solande på däck. Ombord på Captain Hook serveras även en lättare lunch att äta tillsammans. 

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad

Cykeltur på Kreta

Cykelutflykt

Upptäck Kreta på en cykeltur tillsammans! Cykelturen utgår från Arkadiklostret där ni hoppas upp på cyklarna och trampar i riktning mot Amnatos och Kyrianna, och fortsätter i natursköna omgivningar mot Asteri och Hamalevri. Väl här hämtar en buss upp er och tar er till byn Margarites, känd för sina keramikverkstäder. Efter ett lunchstopp i naturen cyklar ni vidare till grottan Melidoni. Som avslutning blir det ett svalkande havsdopp innan ni tar minibussen hem till hotellet. Totalt cyklar ni 2,7 mil under dagen, varav 2 mil i nedförslutning.

Boka utflykt från Rethymnon kust

Boka utflykt från Rethymnon stad