Våra utflykter, San Agustín

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Ötur på Gran Canaria

Följ med och upplev Gran Canarias skiftande landskap och de fyra klimatzonerna som finna här. Under dagen kommer vi bland annat att köra genom öns små bergsbyar. Vi kommer även att göra ett stopp med utsikt mot klippan Roque Nublo, som är ett av Gran Canarias mest kända landmärken med ca 1800 meter över havet och . Vid klart väder går det att se hela vägen över till Teneriffa och Teide. Därefter gör vi ett besök städerna Firgas och Arucas, där vi besöker ett plantage.

Mat och dryck ingår ej i priset, men finns att köpa.

Vuxna: 573 SEK
Barn: 287 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag
Boka

Delfinsafari

Att stå vid relingen och se hur en flock delfiner eller valar plötsligt hoppar upp och genom den soldränkta vattenytan är något du sent kommer att glömma!

Det här är en härlig utflykt som passar alla åldrar, och vi kommer att ta oss till vattnet utanför Gran Canarias kust med den stora båten Multiacuatic, som har ett trevligt soldäck för dig som vill vistas utomhus. På tisdagar och torsdagar gör båten även ett badstopp.

Det marina livet är stort i vattnet utanför Gran Canaria och det finns stor chans att vi även få se andra havsdjur som sköldpaddor och flygfisk. Utflykten har delfin- och valgaranti, och ser du ingen delfin eller val på turen kan du alltid åka med en gång till. Detta avtalas på båten.

Lunch ingår inte i priset.

Vuxna: 338 SEK
Barn: 174 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Tisdag, Torsdag, Onsdag, Måndag
Boka

Allt om kanariska viner

Det här är utflykten för dig som vill lära dig mer om Gran Canarias vinproduktion och samtidigt uppleva öns vackra natur. På väg uppför bergen passerar vi tre av Gran Canarias fyra olika klimatzoner. Vi gör ett kortare stopp i Fatagadalen, som brukar kallas för de tusen palmernas dal.

Vi avslutar dagen med ett besök på Bodega de Las Tirajanas där vi får en guidad tur på bodegan och får lär oss mer om hur vintillverkningen går till. Efter den guidade turen blir vi serverade smakrika tapasrätter och får prova sex olika kanariska viner. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa kanariska viner med sig hem.

Tapas och vin till maten ingår i priset.

Vuxna: 640 SEK
Barn: 318 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Kvällsutflykt
Avresedag: Tisdag
Boka

Shopping och tapas i Las Palmas

Följ med till Gran Canarias huvudstad Las Palmas och spendera kvällen med både shopping, sevärdheter och avsluta kvällen som sig bör i Spanien – med tapas!

Vi börjar med ett besök i ett större shoppingcenter för att sedan ta oss till Las Palmas mer centrala delar. Besök den gamla stadsdelen Vegueta, som började byggas på 1400-talet. I området kring den magnifika katedralen Santa Ana ligger flera mysiga tapasbarer. Så när kvällen kommer och det är dags för middag är det bara att beställa in flera smårätter att dela.

Mat och dryck ingår inte i priset.

Vuxna: 251 SEK
Barn: 144 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Kvällsutflykt
Avresedag: Torsdag
Boka

Jeepsafari

Följ med på en spännande och fartfylld dag i vackra omgivningar. Med jeeparna passerar vi häftiga bergsformationer, sjöar och grönskande dalar. Vi kommer att köra genom pinjeskogar och vulkanlandskap upp till de högre delarna av Gran Canaria. Vi kör både på asfalterade vägar och "off road". När det är dags för lunch stannar vi till i den klassiska kanariska byn Fataga.

Efter lunchen fortsätter vi att ta oss fram längs hisnande vägar med jeeparna, och vi kommer att uppleva Gran Canarias dolda skönhet innan det är dags att bege oss hem till hotellen igen.

Frukost ingår ej i priset. Lunch ingår i priset.

Vuxna: 522 SEK
Barn: 369 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

Agüimes & Guayadeque

En kort bussresa upp från västkusten på Gran Canaria leder oss vidare in på vägen till den sagolika Guayadequeravinen. Längs de grönskande bergssidorna ser vi grottor och grottbostäder som än idag är bebodda, såsom som urbefolkningen på öarna levt i tusentals år. Under denna halvdagstur bekantar vi oss med Guayadeque och idylliska Agüimes och vår skandinaviska guide berättar för oss om hur urbefolkningen levde i en svunnen tid.  Efter en promenad, med tillfälle att föreviga den unika miljön, serveras vi tapas och något svalt att dricka på en restaurang i en grotta. Vi gör även ett stopp vid en aloe vera odling under turen.

Skandinavisk guide, inkl. tapas och en dryck.

Vuxna: 502 SEK
Barn: 251 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag
Avresedag: Torsdag
Boka

Delfinsafari och marknad i Puerto Mogan

Att stå vid relingen och se hur en flock delfiner plötsligt hoppar upp och genom den soldränkta vattenytan är något du sent kommer att glömma. För den som aldrig har sett delfiner i sin naturliga miljö är det här en fantastisk upplevelse.

Efter delfinsafarin blir det tid till shopping på marknaden i Puerto de Mogán innan bussen tar oss hem till hotellen.

Mat och dryck ingår ej i priset.

Vuxna: 369 SEK
Barn: 195 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag
Boka

Rocky Adventure – vandringsutflykt

Vandra genom Gran Canarias storslagna natur och upplev ön från en annan sida än sol och bad. Gran Canaria har en fantastisk natur, och varje veckodag har olika långa vandringsturer. Den kortaste turen är ca 6 kilometer, och turerna tar oss högt upp i bergen där luften är tunnare.

Välj mellan turerna:
Måndag:
Vi vandrar längs den västra sidan av om den mytomspunna klippan Roque Nublo. Under denna vandring rör vi oss genom tre av de fyra klimatzonerna som finns på Gran Canaria, vilket ger oss en mycket varierad natur.

Onsdag: Vi vandrar längs silverleden "Camino de la plata" mot Gran Canarias högsta topp Pico de las Nieves, 1949 meter över havet.

Fredag: Vi vandrar i vindistriktet ovanför den mysiga byn Santa Lucia mot Guayadequedalen.

Observera att mat och dryck inte ingår i priset, och det går inte att köpas på plats. Ta därför med matsäck.

Vuxna: 563 SEK
Barn: 563 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Måndag, Onsdag, Fredag
Boka

Båttur med katamaranen Supercat

Följ med på en härlig och avslappnande heldagsutflykt som passar hela familjen! Vi tillbringar dagen tillsammans ombord på Supercat som är en av världens största seglingskatamaran.

Vi lämnar hamnen i Puerto Ricos hamn och seglar längs med Gran Canarias sydvästra kust. Under dagen kommer du att kunna njuta av Atlantens vatten eller koppla av i Supercats jacuzzi. När det är dags för lunch serveras kyckling, kanarisk potatis i mojo-sås och en sallad.

Lunch och dryck ingår i priset.

Vuxna: 543 SEK
Barn: 287 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Tisdag, Torsdag, Lördag, Onsdag, Måndag
Boka

Aphrodite

Njut av en härlig dag till havs ombord på den lyxiga träbåten Aphrodite. Vi seglar längs Gran Canarias sydvästra kust och njuter av de vackra vyerna av dramatiska berg, fina stränder och undangömda grottor. Vid lunch lägger vi till vid en bukt där vi kan doppa oss i det kristallklara vattnet innan vi erbjuds en god lunch bestående av lokala specialiteter.

Lunch och dryck ingår. På torsdagar välkomnas endast vuxna över 18 år ombord.

Vuxna: 706 SEK
Barn: 410 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Måndag, Lördag
Boka

Garbos Show

Ny show – "Simply the best"! Välkomna till en extravagant middagsshow med musik från Motown, George Michel, Whitney Houston, Queen, Lady Gaga, Steisand och mycket mycket mer! Era servitörer är även kvällens stjärnor, och de kommer se till att ni får en underhållande kväll full av sång och dans!

En trerätters måltid inklusive dryck ingår i priset. Transfer ingår inte i priset.

Vuxna: 604 SEK
Barn: 205 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Kvällsutflykt
Avresedag: Söndag, Torsdag, Fredag, Lördag
Boka

Snorklingsutflykt

Är du nyfiken på att snorkla i havet? Då kan vi rekommendera den här härliga dagsutflykten! En helt ny värld öppnar sig under ytan – var beredd på att se både havssköldpaddor och färgglada fiskar.

Vi kommer att åka tillsammans till stranden där skandinavisktalande instruktörer väntar. De kommer att berätta om havet och om den vackra värld som finns under vattenytan för oss. Självklart kommer vi att både bada och snorkla under dagen!

Denna tur vänder sig till dig över 10 år.
Utrustning ingår i priset. Lunch ingår inte i priset, men det finns möjlighet att köpa mat på restaurang.

Vuxna: 492 SEK
Barn: 246 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Boka

Snorkling & Dykning

Ta chansen och prova på att både snorkla och dyka under semestern på Gran Canaria!

Tillsammans åker vi till stranden där vi börjar dagen med en snorklingstur som leds av skandinavisktalande instruktörer. Efter lunch är det dags att provdyka tillsammans med erfarna instruktörer, och i ca 45 minuter kommer du att få undersöka vad som gömmer sig på omkring 6 meters djup. Det är en upplevelse utöver det vanliga att simma omkring och kunna andas på så djupt vatten!

Denna tur vänder sig till dig över 10 år.
Utrustning ingår i priset. Lunch ingår inte i priset, men det finns möjlighet att köpa mat på restaurang.

Vuxna: 819 SEK
Barn: 819 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska, Skandinaviska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Boka

Gran Canarias höjdpunkter

Det här är en härlig utflykt där vi upplever Gran Canarias fantastiska landskap med minibussar, som har plats för åtta personer. Vi börjar med att köra genom den vackra Fatagadalen, även känd som de 1000 palmernas dal. Vi gör ett första stopp i den klassiska kanariska lilla staden Fataga. Härifrån har vi en fantastiskt utsikt över dalen. Därefter kör vi genom bergsbyarna San Bartolomé de Tirajana, Ayacata och Cruz de Tejeda.

Lunchen äter vi på restaurang Balcon de Zamora innan vi fortsätter till den vackra byn San Mateo. Vi avslutar dagen med att besöka en stor aloe vera-odling där vi bland annat får lära oss mer om dess helande effekt.

Lunch ingår i priset.

Buggy-safari i de tusen palmernas dal

Följ med på en spännande och fartfylld dag där du får uppleva Gran Canarias dolda skönhet längs södra kusten och upp i bergen!

Med en buggy, som går i ca 90 kilometer, passerar vi häftiga bergsformationer,  sjöar och de Tusen palmernas dal innan vi når Gran Canarias häpnadsväckande vulkanlandskap.

En läsk och transfer ingår i priset.

Observera att du måste vara minst 18 år för att få köra. Det får plats två personer i en buggy. Är passageraren ett barn är minimilängden 135 centimeter. Denna utflykt kan endast bokas på resmålet.