Våra utflykter, Kalamaki

Passa på att åk på en eller flera utflykter, och upplev mer än bara sol och bad på din resa!

På flera resmål går det att förboka din utflykt redan hemma. Du kan förboka utflykterna oavsett om du reser med Apollo eller inte – antingen här eller via vår app.


Smugglers Wreck

Det här är en härlig familjeutflykt för både små och stora pirater! Zakynthos kustlinje är helt fantastisk och under denna heldag får du njuta av havets vågor. Tillsammans med piratbesättningen styr vi båten mot en av Zakynthos mest kända platser – Smugglers Wreck på Navagio Beach!

Det förlista skeppet är öns största attraktion och en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet. På vägen passerar vi också de blå grottorna och gör ett badstopp. Framme vid Smugglers Wreck bjuder det turkosblå vattnet och den kritvita stranden på oförglömliga vyer. Om vädret tillåter lägger vi också till vid stranden. Ombord på båten kan du köpa dryck och enklare rätter, som sandwichar.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 399 SEK
Barn: 205 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag, Tisdag
Boka

Keri Kaiki – båtutflykt

En perfekt utflykt för hela familjen! Vi åker ut på det härliga vattnet i Laganasbukten för att spana efter de stora havssköldpaddorna Caretta caretta. Vi gör ett badstopp nära ön Marathonissi, mer känd som Sköldpaddsön, och stannar även till för att bada i det klarblå havet vid Kerihalvöns grottor.

Lunch ombord ingår.

Vuxna: 430 SEK
Barn: 215 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Finska, Skandinaviska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Fredag
Boka

Smugglers Wreck med speedbåt

Vill du uppleva det vackra Smugglers Wreck? Följ med på vår lite kortare utflykt till Navagio Beach och se det förlista skeppet. Vi tar oss dit med speedbåten Stavroula. Smugglers Wreck är öns största attraktion och en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet. Med vinden i håret sätter vi kurs mot denna fantastiska vik. Väl framme det turkosblå vattnet och den kritvita  stranden på oförglömliga vyer. Om vädret tillåter lägger vi också till vid stranden.

På vägen tillbaka passerar vi de blå grottorna och gör ett badstopp. Ombord på båten kan du köpa dryck och enklare rätter, som sandwichar.

Mat och dryck ingår inte.                                                                                    

Vuxna: 502 SEK
Barn: 266 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Halvdag - förmiddag
Avresedag: Fredag, Måndag
Boka

Kefalonia

Följ med till grannön Kefalonia! Här besöker vi bland annat de fina droppstensgrottorna och den underjordiska sjön Melissani. Kefalonia bjuder på en storslagen natur och överallt möts man av en härligt genuin stämning. Vi åker bland annat förbi "de svarta bergen" och stannar till i byn Agia Efimia där du får tid för egna strövtåg. Vi gör också ett stopp vid en av öns finaste stränder och besöker huvudorten Argostoli.

Mat och dryck samt inträden till grottorna à 4 euro och Melissanisjön à 6 euro ingår inte.

Vuxna: 604 SEK
Barn: 420 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Söndag
Boka

Olympia

Res tillbaka i tiden och till platsen där det en gång så ståtliga Zeustemplet stod. På Greklands fastland hölls de första olympiska spelen och hit tar vi oss med båt.

Här står den ursprungliga stadion och det var här den allra första olympiska elden en gång brann.

Vi besöker också staden Olympia där du får tid att äta lunch och shoppa innan båten går tillbaka till Zakynthos.

Lunch och inträden ingår inte. Inträde till den arkeologiska platsen och museet kostar 12 euro. Halva priset för besökare över 65 år och gratis för barn under 18 år.

Vuxna: 645 SEK
Barn: 440 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Lördag
Boka

Jeepsafari

Vi tar oss runt med jeep och upplever Zakynthos från dess bästa sida. Färden går genom små byar och vinodlingar upp till Zakynthos högsta topp med oslagbara vyer. Under jeepturen berättar chauffören mer om öns historia och natur, medan du kan ta det lugnt och bara njuta av de vackra landskapen. Lunchstopp i byn Kampi. Vi stannar också för ett dopp på Makris Gialos-stranden. Max 8 personer i varje jeep.

Lunch ingår inte.

Vuxna: 594 SEK
Barn: 410 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag
Boka

En smak av Zakynthos

Passa på att se mer av vackra Zakynthos. Dagen börjar med ett besök på Therianos Farm i Kalithea, som är en familjedriven gård. Här får vi provsmaka de ekologiska produkterna och lära oss mer under en guidad tur. Gillar du något lite extra finns det en gårdsbutik där du kan köpa lokalproducerat.

Därefter åker vi vidare till Zante stad som är öns huvudstad. Vi besöker bland annat den vackra kyrkan S:t Dennis. Vid Salomos torg stannar bussen och under resten av kvällen kan du upptäcka staden på egen hand. Promenera längs hamnen eller slå dig ner på någon mysig taverna och beställ in middag. Kl. 22.00 återvänder bussen tillbaka till hotellen.

Mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 190 SEK
Barn: 93 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Kvällsutflykt
Avresedag: Fredag, Tisdag
Boka

Zakynthos runt – historia och natur

Lär känna Zakynthos på djupet och ta del av öns historia. Under denna heldagsutflykt åker vi genom små mysiga byar och besöker en olivfarm, grottor, kyrkor och kloster. Om du vill veta mer om Zakynthos historia är detta utflykten för dig. Historia, kultur, religion och vackra utsikter utlovas.

Mat och dryck ingår inte. Båtbiljetter vid grottorna à 6 euro ingår inte heller utan köps på plats.

Vuxna: 348 SEK
Barn: 174 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Måndag
Boka

Vattenlandet Water Village

Spendera en rolig dag på vattenlandet – och det är lika kul för såväl stora som små. Water Village i Sarakinado på sydöstra delen av ön är en av Greklands största vattenparker. Här kan du glida med i Lazy River eller få en adrenalinkick i Fritt fall.

Transfer ingår. Lås, mat och dryck ingår inte.

Vuxna: 287 SEK
Barn: 144 SEK
Spädbarn: 0 SEK
Språk: Engelska
Tidslängd: Heldag
Avresedag: Fredag, Måndag, Onsdag
Boka