Skärgårdskryssning Med M/S Eden

Kroatiens skärgård är något alldeles extra. Under en kryssning med M/S Eden får du sju dagar på dig att se den vackra skärgården. Eftermiddagar och kvällarna tillbringas i några av landets vackraste hamnar. På dagarna får du tid att koppla av i en solstol på soldäck, ta ett dopp direkt från båten och njuta Medelhavsrätter med lokal touch till lunch.

Livet ombord

M/S Eden är en lite enklare motoryacht med avslappnad atmosfär, och plats för 28 passagerare. Dagarna ombord på M/S Eden börjar tidigt med att kapten lägger ut från hamnen, ofta så tidigt som kl. 6.00-8.00. Här kan du slå dig ner i en skön solsäng på något av de två soldäcken, eller söka skugga under dagens varmaste timmar under baldakinen. Varje dag kan du också se fram emot sköna badstopp i någon vacker vik. 

Livet i land

MS/ Eden brukar komma fram till den nya hamnen på eftermiddagen, runt kl. 15.00-16.00. I Split, Hvar, Dubrovnik och Korčula kan du köpa till stadsturer som tar dig till några av platsernas mest kända sevärdheter. 

På öarna och i de mindre hamnarna brukar det finnas cykeluthyrning, vilket gör det enklare för dig att ta dig runt och utforska omgivningarna. De större städerna, som Dubrovnik och Makarska lockar med bra shopping och ett större restaurangutbud.

Mat och dryck

På huvuddäck ligger båtens restaurang med tillhörande bar. Varje dag serveras frukost med nybakat bröd och till lunch är det lokala rätter som gäller. Genom stora fönster och det härliga utomhusdäcket är havet alltid närvarande, även när du sitter inne i restaurangen. 

Hytterna

Det finns 18 hytter ombord, som antingen har dubbelsäng eller två enkelsängar. Vissa hytter har plats för en extrasäng. Garderob och bagageutrymme finns under sängen. Luftkonditionering (vissa timmar under dygnet i högsäsong). 220 Volt. Hårtork. Dusch och wc. Hytter på däck 1 har en hyttglugg. Hytterna på däck 2 har ingång från däck och har fönster i dörren. Mellan däck 1 och 2 går en brant trappa.

 

Kombinera med sol- och badsemester

Skärgårdskryssningen med M/S Eden går att kombinera med en veckas sol- och bad på något av Apollos hotell i Kroatien. Då börjar du med en veckas skärgårdskryssning och avslutar med en vecka i någon badort. Du kan välja att tillbringa den sista veckan på öarna Brač eller Hvar. Eller så avslutar du semestern i storstaden Split eller i någon av de charmiga småorterna längs Makarska rivieran.

Ingår i priset

Ingår inte i priset

Bra att veta