Skärgårdskryssning med M/S Arca

Tillbringa en solig vecka i Kroatiens vackra skärgård med M/S Arca. I sju dagar får du se och uppleva makalös natur i form av nationalparkerna Krka och Kornati. Eftermiddagar och kvällar tillbringas i charmiga hamnar på öarna. På båten finns allt du kan önska när det kommer till bekvämligheter – stort soldäck med solstolar till alla, en badplattform att bada från och ljusa hytter. Varje eftermiddag lägger båten till i en ny hamn och du får möjlighet att utforska platsen på egen hand.


Livet ombord på M/S Arca

M/S Arca är en modern motoryacht med vacker inredning i marin stil. På båten finns plats för 38 passagerare samt en besättning på sex personer. På M/S Arca finns tre däck och ett ca 250 kvadratmeter stort soldäck som rymmer en liten pool och solstolar till alla passagerare. På båten finns en badplattform med två trappor och på soldäck finns duschar.

Mat och dryck

På övre däck ligger en ca 100 kvadratmeter stor restaurang med kombinerad bar och lounge. I den luftkonditionerade restaurangen finns gratis wifi och tv. En del av restaurangen är utomhus, men ändå täckt.

Varje dag serveras frukost med nybakat bröd och till lunch serveras välsmakande Medelhavsrätter med lokal touch. Vissa dagar kan du se fram emot dagsfärsk fisk på menyn.

Livet i land

Tidigt på morgonen sätter kaptenen sikte på nästa hamn, med stopp för svalkande bad längs vägen. Väl framme får du möjlighet att på egen hand ta dig an hamnen och platsen. På flera ställen finns möjlighet att hyra cykel och cykla till närliggande stränder och byar. På Brač lägger båten till i badorten Bol och en av Kroatiens mest kända stränder Zlatni Rat ligger på cykelavstånd. I Split finns också möjlighet till bra shopping och ett lite större restaurangutbud.

Hytterna

På Arca finns 18 rymliga och moderna hytter med antingen dubbelsäng (200x160 cm) eller två enkelsängar (200x90 cm) och tv med satellitkanaler. Gratis luftkonditionering och (liten deponeringsbox). Hårtork. Moderna badrum med dusch och toalett. Garderob och bagageutrymme under sängen. 220 Volt. Hytterna varierar i inredning och storlek, men är ca 13-15 kvadratmeter stora. Hytterna på däck 1 har ventilfönster. På däck 2-3 går man in till hytten från däcket, fönster i dörren.

Kombinera med sol- och badsemester

Kombinera skärgårdskryssningen med M/S Arca och en veckas sol- och bad på något av Apollos hotell i Kroatien. Semestern börjar då med en veckas kryssning och avslutas med en vecka i Split, längs Makarska rivieran eller på någon av öarna Brač eller Hvar.

Ingår i priset

Ingår inte i priset 

Bra att veta

Resrutt for M/S Arca

Split – Nationalparken Krka – Šibenik  – Zadar – Sali – Nationalparken Kornati – Primošten – Vis – Biševo – Vis – Hvar – Brač – Split​