Johanna Toftby tipsar om Egypten

Bloggaren Johanna Toftby delar med sig av sin vecka i Egypten och ger sina bästa tips. Vad sägs om paradisön Mahmya, fantastisk snorkling eller åka fyrhjuling i öken?

Steinberger Pure Lifestyle Hotellet Steinberger Pure Lifestyle

Första gången i Egypten

Nu har vi äntligen varit i Hurghada i Egypten, vilken fantastisk vecka vi fick! För mig var det första gången jag var på semester i Egypten men jag har hört så mycket om deras klimat, att det är solsäkert och varmt men framför allt det turkosa kristallklara vattnet med deras vackra korallrev. Vilken resa detta blev!

Hotellet

Vi bodde på ett helt nybyggt hotell, Steinberger Pure Lifestyle som var helt fantastiskt! Hotellet har åldersgräns från 16 år vilket passade oss eftersom vi reste utan barn, det var otroligt lyxigt och fint men så prisvärt. Vi hade en egen liten pool vid rummet som var stort och fräscht, extra lyx att minibaren ingår och de fyllde på varje dag med både dricka och snacks som du kunde ta med dig på utflykten eller till stranden. Man behöver inte handla vatten, det är all inclusive så du hämtar flaskor i baren och allt ingår!

De tog verkligen all inclusive till en helt ny nivå, för här ingick det även flera a’ la carte restauranger som hade så bra mat! Det finns förstås även goda bufféer som var mycket fräscha.

 

Utflykt till paradisön Mahmaya Paradisön Mahmaya! 

Utflykt till paradisön Mahmaya! 

Det jag verkligen älskade med den här resan var två häftiga saker: Vår heldagsutflykt till paradisön Mahmaya! En magisk liten ö med kritvit sand, känns som en helt orörd ö som skulle kunnat vara i Maldiverna, det var en fantastisk dag! Vi bokade Apollos utflykt och blev upphämtade på hotellet för en kort bilresa på ca 15 minuter till hamnen, en skön båttur med gott om plats tog oss ut till ön, båtresan tog ca en timma. Och vilken båtresa! Vi såg så mycket delfiner, det var helt otroligt! Fem stycken simmade och lekte längs båten en lång stund, fick nästan nypa mig i armen. Vi snorklade ute på ett stort rev, vilken upplevelse! Jag såg så vackra fiskar, det var som att dyka rakt ner i ett akvarium! Så klart vatten har jag faktiskt aldrig sett!

Ni måsta boka utflykt med Apollo så ni får vara med om detta. En riktigt underbar dag, lunch ingår och en guide är med hela dagen så det är riktigt prisvärt.

Johanna på utflykt med fyrhjuling i öknen Utflykt med fyrhjuling i öknen!

Jeepsafari och fyrhjuling i öknen

En till utflykt jag kommer bära med mig länge var jeepsafarin ut i öknen. Åh, ni måste bara göra detta. Jag skulle kunna göra den igen, det var mäktigt att köra ut i en jeep rakt ut i ingenstans bara sand, sand, sand vart du än tittade. En timma sitter man i jeepen och det går undan, så häftigt det var! 

Mäktigt landskap och ett naturfenomen, det var första gången jag var i riktiga öknen och det var riktigt mäktigt. Vi körde även fyrhjuling och blev barn på nytt, haha och fick även se hur beduinerna lever, det var också en spännande upplevelse.

Hurghada Centrum

Vi åkte in till Hurghada centrum en dag för att besöka fiskmarknaden och även moskén, jag tycker det är så kul att få se fler saker utanför hotellet man bor på men annars hade vi det riktigt lugnt och skönt, den här resan var avkopplande och vi solade och tog det lugnt resten av veckan. Hotellet har en egen fin strand, man kan äta lunch på flera olika restauranger och du blir så väl omhändertagen här.

Längtar redan tillbaka!

Många har frågat mig om magproblem o.s.v. när man kommer ner till värmen. Jag hade med mig probiotika som jag äter året om, det är viktigt att äta mjölksyrabakterier för de har en annan bakterieflora i Egypten, vi drack förstås enbart flaskvatten, borstade även tänderna med det, vi spritade händerna hela tiden och är mycket försiktig med tillexempel is som är utanför hotellet och även kallare rätter. Men så tänker jag i alla varma länder. Sunt förnuft. Jag har ännu inte blivit magsjuk i något land och tror det är A och O att äta magtabletter och förstås noga med hygien men det är en självklarhet.

Åk till Egypten, ni kommer älska klimatet och maten, vi vill tillbaka och är supernöjda med hela resan!

Tack Apollo för att jag får gästblogga och tipsa fler om den här vackra resan.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här