Bloggaren Åse på familjeresa i Egypten

Följ med bloggaren Åse på sin familjeresa till Hurghada i Egypten. Hon tipsar om sina favoritrestauranger och härliga utflykter som du inte får missa under din semester! 

Poolområdet vid hotellet

Första gången i Egypten 

En grå novemberkväll åkte vi till Göteborg för att övernatta på Landvetter Airport Hotel, på morgonen därefter skulle flyget ta oss till Hurghada, Egypten!

Jag har aldrig varit i Egypten tidigare och hade väl hört både ris och ros innan men som alltid så försöker jag vara neutral så jag kan forma mina egna åsikter om ett resmål. Vi skulle bo på familjehotellet Beach Albatros Resort, ett Apollo Mondo family hotell. Fyra solar hos Apollo och det såg verkligen så fint ut! Nära havet och med flera restauranger. Det var verkligen väldigt fint! Otroligt stort med flera pooler, restauranger, barer, vattenrutschkana, you name it!

Vi bodde i en juniorsvit med balkong, utsikt över poolen och området – väldigt fint rum. En stor ”walk in closet” med lådor, hängare och helfigurspegel.

Poolområdet

Nere vid poolen kunde man äta frukost (kl 9.00 och framåt) – fräscht, lugnt och mysigt! Mycket trevlig och hjälpsam personal. Jag beställde en omelett varje morgon och så älskade jag färskosten de gjorde! Fanns bröd, pålägg, fräscha grönsaker – allt var övertäckt så att de hölls fräscht och handsprit fanns synligt tillgängligt. Vid ”vår” pool var det vattengympa varenda dag, alltid gott om lediga solbäddar och personalen gick runt några varv per dag och serverade dryck.

Åse på utflykt i öknen

Restauranger

Det tog ca 10 minuter att gå bort till stora komplexet där huvudreceptionen fanns och de flesta restaurangerna. Vi provade alla restaurangerna och vår favorit blev Culina som är första restaurangen på väg mot stora komplexet, supertrevligt! Ovanpå Culina låg en bar med livemusik. Jag tyckte det var väldigt bra mat på de olika bufféerna! Fanns något för alla. Vi åt även frukost på Mediterran och L`Asiatique som ligger direkt vid stranden, också väldigt bra!

Utflykt i öknen

Vi hann med två utflykter under vår vecka vilka jag båda varmt kan rekommendera! Först ut var ökenutflykten som började med att vi körde med fyrhjulingar i öknen – så mäktigt. Mycket hjälpsamma guider och personal! Efter turen som nog pågick i en timme så åkte vi jeep ut i öknen, ett stopp för att se den fantastiska öknen ovanifrån – barnen älskade! Vidare in i öknen till ett beduinläger där vi fick lära oss mer om deras liv och traditioner. En härlig kväll följde med mat & dryck och den mest fantastiska solnedgång!

Paradisstranden Mahmya! 

Andra utflykten var till paradisstranden Mahmya! Wow vilken dag det blev! En fantastisk båttur först ut till ön, sedan lite slappande på stranden och sedan fick man möjlighet att följa med båten ut till ett korallrev för att dyka. Snorkelutrustning lånade vi på ön. Återigen bra guider och trevlig personal på plats.

Solnedgången på båten hem sedan var magisk att få följa. Jag fick massor med tips från mina följare på Instagram men 1 vecka går snabbt tyvärr och med två tjejer som mest ville bada hela dagarna så fokuserade vi på att njuta av sol & bad och utflykter denna resa. Nya marinan önskar jag att jag hade fått se och nästa gång vill jag till Luxor för att se Konungarnas Dal. Kairo hade ju så klart också varit en grym upplevelse.

Jag är så glad att jag fick möjlighet att se en liten glimt av Egypten och det gav mersmak, åker gärna tillbaka.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här