Fortezza, Rethymnon

Rethymnons sevärdheter

I Rethymnon finns det mycket gammal historia att upptäcka. Ta en paus från stranden och besök platser som Fortezzan, Gouraporten och Arkadiklostret som byggdes redan år 500. Här kan du läsa våra restips för några av Rethymnons mest intressanta sevärdheter.

Arkadi, Kreta

Fortezza

Den imponerande fästningen Fortezza är förstås ett måste att besöka. Arkeologiska museet ligger mitt emot Fortezzas huvudingång i det gamla turkiska fängelset. I samlingarna finns fynd från stenåldern, den minoiska tiden och romartiden. Öppet alla dagar utom måndagar. 

Goura Porten

Gouraporten kallas också den stora porten och är en av de få rester som finns kvar från Rethymnons ursprungsfästning. Portens valvbåge är knappt tre meter hög och ursprungligen var den dekorerad med Markuslejonet som var en symbol för Venedig.

Arkadiklostret

Ca 25 km från Rethymnon, vid foten av berget Psiloritis ligger det berömda Arkadiklostret från ca år 500. Det är byggt som ett fort och är mest känt för att de spelade en stor roll i kriget mot Turkiet år 1866. Klostret är öppet varje dag under sommaren och man kan enkelt ta sig dit med den röda hop-on-hop off-bussen från Rethymnon.

Rimondibrunnen

Mitt i staden på Platia Petrichaki hittar du Rimondibrunnen. Fontänen byggdes för att förse staden med dricksvatten, men i dag är den mest ett vackert inslag i stadsbilden. Den är utsmyckad med lejonhuvuden som sprutar vatten ner i en bassäng.

Gammal samlingsplats

Loggian är en venetiansk byggnad från 1600-talet som främst användes som samlingsplats för adelsmän som fick nyheterna upplästa för sig här. I dag är Loggian upprustad och hyser en butik där man kan köpa konst.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Kreta, hitta och boka en resa till Kreta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Kreta

Här hittar du våra bästa tips på underbara stränder, de mysigaste restaurangerna, bästa sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Kreta

Kreta

  • Den största av de grekiska öarna
  • Naturupplevelser och fantastiska stränder
  • Mängder av orter med olika karaktär
Se alla resor till Kreta

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här