Fakta om Rethymnon stad

Valuta:

Euro (EUR).

Transfer:
  • Från Chanias flygplats till första hotellet tar det ca 1 timme och 15 minuter. Går transfern via Almyrida och Kalives kan det ta upp till 3 timmar till första hotellet
  • Från Heraklions flygplats till första hotellet tar det ca 1 timme och 15 minuter
  • Transfer sker vanligtvis utan medföljande Apollopersonal
Stränder:

I Rethymnon finns en milslång strand med omväxlande sand, grovkornig sand och klappersten. Strandservice och vattensport. På stranden finns ett flaggsystem.

Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller.

Nöjen:

Längs strandpromenaden hittar du flera pubar, musikbarer och trivsamma caféer. Inne i centrum hittar du även genuina och livfulla bouzoukiklubbar. Diskoteken ligger strax utanför staden. Barerna i den gamla hamnen är ett populärt tillhåll bland den yngre publiken.

Kommunikationer:

Från Rethymnon finns bra bussförbindelser med Heraklion, Chania, byarna längs norra kustvägen och även med Kretas sydkust. I Rethymnon finns många taxibilar och möjlighet att hyra bil, motorcykel, moped och cykel. Vi rekommenderar dig att hyra bil och utforska västra Kretas många sevärdheter och stränder på egen hand.

Aktiviteter:

Här finner den aktive ett bra utbud! Man kan ägna sig åt windsurfing, jet ski, bananbåt, paragliding, dykning, snorkling, gym, aerobics, vandringar, tennis, ridning och cykling.

Bra att veta:

Tänk på att elektricitet är dyrt på Kreta. Vid luftkonditionering mot avgift på hotellen kostar det ca 5-10 euro per dag och aggregat.