Go. Live a little! Avsnitt 3: Vågsurfing i Algarve med Michel Tornéus

Michel Tornéus innehar det svenska rekordet i längdhopp på 8,44. Många lärde känna honom när han vann tv-programmet Mästarnas Mästare 2020. I det här avsnittet av Go. Live a little! utmanar Erik honom i att testa sina atletiska förmågor på ett nytt sätt: Michel åker till Algarve och får lära sig att surfa. Ett inte helt okomplicerat uppdrag då Michel visar sig vara rädd för hajar. Förutom att snabbt utvecklas till en riktigt skaplig surfare får Michel också testa Farmhopping, att cykla runt mellan Algarves vingårdar och prova på de lokala delikatesserna.


I detta avsnitt

Läs mer om detaljerna i detta avsnitt

Utmaning: Surfkurs på Sagres

Längs Algarvekusten väntar magiska gyllengula sandstränder i vackra omgivningar med mäktiga klippformationer. Är du ute efter förstklassig surfing? Då ska du definitivt lägga till Algarvekusten på din bucketlist! På Algarvekusten hittar du nämligen några av Europas bästa surfstränder. 

Läs mer om Algarves bästa surfstränder »

Belöning: Farmhopping mellan Algarves vingårdar

Algarve kan bland annat skryta med sin vackra natur, härliga surfstränder och dryga 300 soldagar om året - men det är också ett perfekt resmål för vinälskaren! På vingårdarna runt Algarvekusten produceras både rosé, vita och röda viner.

Läs mer om vingårdar i Algarve »

Destination: Algarvekusten

Algarvekusten bjuder på orörda kuststräckor med kilometerlånga sandstränder i vackra naturomgivningar. Här kan du njuta av allt ifrån sol och bad till härliga naturupplevelser och sevärdheter och mycket går att upptäcka via båt, SUP eller kajak. Eller via vandring och cykling. 

Läs mer om Algarvekusten »

Reseprogrammet Go. Live a little!

Följ med fyra kända profiler till några av våra populäraste destinationer

Trailer för avsnitt 1: Grekiska delikatesser i Parga med Klara Hammarström

I första avsnittet av Go. Live a little! träffar vi den svenska sångerskan Klara Hammarström, känd bland annat från Melodifestivalen. Klara älskar tzatziki men hon har aldrig fått lära sig att laga grekisk mat på riktigt. Hennes uppdrag blir därför att bekanta sig med det grekiska köket under en intensivkurs med kocken Kassiani Kostera.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 2: Svettig utmaning i Sivota med Chris Nyhus

Norske superpappan och influencern Chris Nyhus är huvudperson i detta avsnitt av Go.Live a little! Chris åker till Sivota, där han får en riktigt svettig utmaning av Erik Segerstedt: han ska leda en crossfitträning för en grupp hotellgäster, och det blir ett minst sagt annorlunda träningspass med en ganska nervös tränare.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 4: Svindel i Makarska med Lisbeth Østergaard

I detta avsnitt får vi träffa den danska programledaren Lisbeth Østergaard. Hon har rest till dramatiska Makarska på Kroatiska kusten. Lisbeths utmaning blir att åka en hisnande Zipline-bana över ravinerna från berget ner till havet.

Se hela avsnittet här »

 

Om programmet

I reseprogrammet Go. Live a little! får några kända profiler uppleva allt som gör det så härligt att resa, men vi har också utmanat dem att testa sina egna gränser och ta sig utanför bekvämlighetszonen. De har fått var sitt uppdrag där de ska testa något de inte har gjort förut och aldrig hade gjort annars.

 


Hitta din resa

 


Vad är Go live a little!

Med Go live a little! vill vi inspirera till fler äventyr och aktiviteter när du gör din nästa resa med Apollo. På våra destinationer finns det alltid en massa kul att göra. Nyckeln är att hitta upplevelser som passar just dig, så passa på att kolla in våra tips om resmålet innan du åker. 

Resmålet, hotellet, sällskapet och aktiviteterna: allt bidrar till helheten. Men det är upplevelserna som gör resan till ett äventyr. Är du intresserad av kultur? Passa på att lära känna ditt resmål på djupet. Många av våra resmål runt medelhavet har en vindlande historia med fascinerande lämningar som vittnar om stor dramatik. Eller gör en vandring där du lär dig mer om naturen. Bekanta dig med det lokala köket. Testa att äta något du aldrig har ätit förut. Lär dig något nytt - scuba-diving, surfing eller bara att hitta lugnet. Åk på en guidad tur till en gammal stad. Eller cykla mountainbike ner för ett berg. Go live a little!