Vingårdar i Algarve

Algarve kan bland annat skryta med sin vackra natur, härliga surfstränder och dryga 300 soldagar om året - men det är också ett perfekt resmål för vinälskaren! På vingårdarna runt Algarvekusten produceras både rosé, vita och röda viner.

Druvor i Algarve

Vinlandet Portugal har en lång tradition och historia när det kommer till vinproduktion och är ett av Europas främsta vinproducerande länder. Här tipsar vi om några av våra favoriter bland vingårdarna i den natursköna vinregionen Algarve. 

Morgado do Quintão

Ett av våra bästa tips är att besöka den härliga vingården Morgado do Quintão. Tänk att du sitter under ett vackert olivträd i trevligt sällskap och provsmakar gårdens egenproducerade viner i kombination med några goda ostar och charkuterier, hur drömmigt låter inte det? På vingården kan du få göra just det! Oavsett om du är en rutinerad vinkännare eller inte så är detta en smakupplevelse och ett härligt minne att ta med sig hem. På gården kan du även passa på att köpa med dig viner som du sedan kan stoltsera med i vinkylen eller vitrinskåpet när du kommer hemma. 

Quinta dos Vales

Upptäck den prisbelönta vingården Quinta dos Vales där du kan njuta av härliga omgivningar. Här erbjuds både guidade turer runt vingården där du får lära dig mer om processen kring vintillverkningen och givetvis även vinprovning med passande tillbehör. Är du nybörjare när det gäller vinprovning? Oroa dig inte, du kommer gå härifrån som ett proffs! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Algarve, hitta och boka en resa till Algarve eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Algarve

Algarvekustens bästa stränder, härligaste naturupplevelser och mycket mer. Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Algarve!

Se alla våra restips för Algarve

Algarve

  • Charmiga kuststäder
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Högklassiga golfbanor
Se alla resor till Algarve

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här