Algarves bästa surfstränder

Längs Algarvekusten väntar magiska gyllengula sandstränder i vackra omgivningar med mäktiga klippformationer. Är du ute efter förstklassig surfing? Då ska du definitivt lägga till Algarvekusten på din bucketlist! På Algarvekusten hittar du nämligen några av Europas bästa surfstränder. 

Surfing i Algarve

5 surfställen att upptäcka på Algarvekusten

  1. Sagres
  2. Arrifana
  3. Albufeira
  4. Beliche
  5. Amado

 

Den 170 kilometer långa Algarvekusten bjuder på långa härliga stränder och de flesta bjuder på utmärkta förhållanden för förstklassig surfing, året om! Här hittar du surfstränder som passar såväl nybörjaren som den erfarne. Vill du besöka flera stränder under din vistelse rekommenderar vi en hyrbil och köra längs den magiska Algarvekusten och stanna till på de surfstränderna som passar er bäst! Under sommarmånaderna är vågorna generellt sätt lägre än under vintermånaderna.

Surfing Beliche Beach, Algarve Surfstranden Beliche bjuder på härliga vågor

Sagres

Allra längst ut på Algarves sydvästliga spets ligger den charmiga fiskebyn Sagres som är en av de populäraste platserna för surfing längs hela Algarvekusten. Här ges utmärkta möjligheter till absolut förstklassig surfing som passar såväl den erfarne som nybörjarsurfaren. I Sagres hittar du fyra stränder på gångavstånd från byn där de två bästa för surfing är Praia da Mareta och Praia do Tonel. 

Arrifana

Praia Arrifana som ligger vackert belägen i en vik passar perfekt för nybörjarsurfaren, speciellt om du kommer hit under sommaren då vattnet är betydligt lugnare än under vinterhalvåret. Här väntar en skön vibe med likasinnade och ett hett tips är att stanna kvar och surfa till solnedgången. 

Albufeira

Albufeira är en populär semesterort under sommarmånaderna och lockar till sig många nybörjarsurfare. Stranden Praia Falesia i Albufeira består av en härlig sandbotten och vågorna är måttliga. Är du mer erfaren och är ute efter större vågor och utmaningar är vågarna i Albufeira större under vinterhalvåret, annars hittar du flera andra bra och mer utmanande surfstränder i närheten.  

Beliche

Söker du fantastiska omgivningar med vågor i världsklass? Då ska du definitivt bege dig till stranden Beliche! Relativt nära Sagres men ändå en bit bort från turistområdena hittar du denna pärla, hit kommer såväl nybörjare som erfarna surfare då vågarna här kan vara riktigt utmanande, för nybörjarsurfaren finns även en surfskola i närheten.

Amado 

På den fantastiska stranden Amado kan nu njuta av perfekta vågor som dessutom är skyddad från nordvästvinden. Stranden som sträcker sig ungefär en kilometer ligger i ett naturskyddat område utan någon som helst bebyggelse, därför finns surfskolor och liknande i närliggande städer och byar. Faktum är att stranden Praia do Amado är så pass bra att det ibland till och med hålls internationella surftävlingar här. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Algarve, hitta och boka en resa till Algarve eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Algarve

Algarvekustens bästa stränder, härligaste naturupplevelser och mycket mer. Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Algarve!

Se alla våra restips för Algarve

Algarve

  • Charmiga kuststäder
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Högklassiga golfbanor
Se alla resor till Algarve

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här