9 av de bästa stränderna på Algarvekusten

För sol- och badälskaren är Algarve och Algarvekusten verkligen ett paradis. Med en kustlinje på ca 200 kilometer och över 100 finkorniga sandstränder och dramatiska badvikar med klippformationer hittar du lätt en favoritstrand - vare sig du föredrar att koppla av vid en egen badvik eller vill ha närhet till restauranger och barer.

Praia da Marinha

Praia da Marinha

Denna strand ligger i centrala Algarve och har allt; kristallklart vatten, gyllene sand, dramatiska klippor och berg, samt grottor och valv. För att ta sig ner till vattnet måste man gå i trappor och man möts sedan av en liten vik, med en del stenar i vattnet. Stranden är populär, så åk hit tidigt för att få plats

Praia do Barril

Från den lilla byn Pedras d'El Rei nära Tavira går ett litet tåg som tar dig till stranden Praia do Barril. Man kan också gå de 1,5 kilometerna till stranden. Detta är en stor strand med gott om plats, samt flera restauranger – perfekt för en heldag!

Praia de Vale do Lobo

Ta ett dopp bland ockrafärgade klippor och gyllene sand. Vid denna stora strand finns inte bara vacker natur utan även ett bra urval av strandbarer och restauranger.

Praia Grande

Praia Grande

Denna strand i Ferragudo i centrala Algarve är både stor och skyddad av floden Arade som löper längs med ena sidan. Sanden här är fin och gyllene och vattnet är lugnt, perfekt för barnfamiljer. Här finns dessutom en lekpark för barn, ett idrottsområde och ett urval av bra strandrestauranger.

Praia da Armona

Vill du ut på äventyr är Praia da Armona ett perfekt alternativ! Ta färjan från byn Olhão till ön Armona där du sedan hittar flera stränder. Den lilla ön är bara nio kilometer lång och en kilometer bred. Här finns flera restauranger och barer att besöka – men glöm inte att kolla upp när sista färjan tillbaka till fastlandet går!
 

Praia de Monte Gordo

Den lilla badorten Monte Gordo ligger nära den spanska gränsen och stranden är ganska typisk för den här delen av kusten. Sandstranden är oändligt lång och bred och mysigt inramad av tallar. Dessutom är vattnet här ofta varmare än på många andra ställen i Portugal.

Praia da Falésia

Praia de Galè

Några kilometer väster om Albufeira ligger denna kilometerlånga strand med fin sand, gyllene klippor och vackra stenformationer. Här finns restauranger och toaletter i de båda ändarna av stranden, Galé Oeste i väster och Galé Leste i öster. Den östra delen passar bäst för barnfamiljer.

Praia da Falésia

Praia da Falésia är en ca 50 meter bred strand med ljus och finkornig sand mellan byarna Olhos de Agua och Vilamoura. Hela stranden kantas av branta sluttningar bestående av röda klippor som har gett stranden dess namn, falésia betyder klippa.

Praia Dona Ana

Denna lilla sandstrand ligger strax utanför staden Lagos. Stranden kantas av branta, ockrafärgade klippväggar av sandsten som stupar rakt ner mot havet. Stranden är populär, framför allt när det är blåsigt då de skyddande klipporna omgärdar stranden. Passa även på att ta en båttur till de vackra grottorna och klippformationerna vid udden Ponta da Piedade.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Algarve, hitta och boka en resa till Algarve eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Algarve

Algarvekustens bästa stränder, härligaste naturupplevelser och mycket mer. Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Algarve!

Se alla våra restips för Algarve

Algarve

  • Charmiga kuststäder
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Högklassiga golfbanor
Se alla resor till Algarve

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här