Go. Live a little! Avsnitt 4: Svindel i Makarska med Lisbeth Østergaard

I detta avsnitt får vi träffa den danska programledaren Lisbeth Østergaard. Hon har rest till dramatiska Makarska på Kroatiska kusten. Lisbeths utmaning blir att åka en hisnande Zipline-bana över ravinerna från berget ner till havet. Det blir en åktur med mycket svindelkänsla och rejält adrenalinpåslag – men vistelsen slutar inte där. Efter ett väl utfört uppdrag så upptäcker Lisbeth den fantastiska kroatiska skärgården i med en egen båt, en utflykt som innefattar både hög fart, salta bad och en romantisk picknick.


I detta avsnitt

Läs mer om detaljerna i detta avsnitt

Uppdrag: Zipline

Zipline är en adrenalinkickande upplevelse för de som vill se Kroatiens natur på ett nära sätt från ovan. Dagen börjar med en vandring genom vacker, nästan orörd natur. Det finns åtta olika zipline, med en total längd på över 2 kilometer, där den längsta är ca 700 meter lång. Fastspänd i en sele åker man mellan träden, ca 150 meter över marken.

Läs mer om zipline i Kroatien »

Belöning: Upptäck skärgården med egen båt

Upptäck Hvar, Brač och de andra öarna i den vackra skärgården utanför Makarskas kust. I hamnen finns ett drygt tiotal olika båtuthyrare, och du kan välja mellan att köra själv, att boka en båt med besättning eller att följa med på en grupputflykt. Ett spännande och annorlunda sätt att besöka några av Kroatiens vackraste stränder.

Läs mer om att hyra båt i Kroatien »

Destination: Makarska rivieran

Att resa till Makarska rivieran är en oförglömlig upplevelse. Den dramatiska kustlinjen där turkosblått hav möter imponerande bergsmassiv lämnar ingen oberörd. Här möts du av inbjudande stränder och kan koppla av med sol och bad, men du har också nära till spännande utflyktsmål i den vackra omgivningen.

Läs mer om Makarska rivieran


Reseprogrammet Go. Live a little!

Följ med fyra kända profiler till några av våra populäraste destinationer

Trailer för avsnitt 1: Grekiska delikatesser i Parga med Klara Hammarström

I första avsnittet av Go. Live a little! träffar vi den svenska sångerskan Klara Hammarström, känd bland annat från Melodifestivalen. Klara älskar tzatziki men hon har aldrig fått lära sig att laga grekisk mat på riktigt. Hennes uppdrag blir därför att bekanta sig med det grekiska köket under en intensivkurs med kocken Kassiani Kostera.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 2: Svettig utmaning i Sivota med Chris Nyhus

Norske superpappan och influencern Chris Nyhus är huvudperson i detta avsnitt av Go.Live a little! Chris åker till Sivota, där han får en riktigt svettig utmaning av Erik Segerstedt: han ska leda en crossfitträning för en grupp hotellgäster, och det blir ett minst sagt annorlunda träningspass med en ganska nervös tränare.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 3: Vågsurfing i Algarve med Michel Tornéus

Michel Tornéus innehar det svenska rekordet i längdhopp på 8,44. Många lärde känna honom när han vann tv-programmet Mästarnas Mästare 2020. I det här avsnittet av Go. Live a little! utmanar Erik honom i att testa sina atletiska förmågor på ett nytt sätt: Michel åker till Algarve och får lära sig att surfa.

Se hela avsnittet här »

 

Om programmet

I reseprogrammet Go. Live a little! har vi på Apollo skickat ut kända profiler till några av våra populäraste destinationer. Här får de uppleva allt som gör det så härligt att resa. Men vi har också utmanat dem att testa sina egna gränser och ta sig utanför bekvämlighetszonen. Alla har fått var sitt uppdrag där de ska göra något de inte har gjort förut och kanske aldrig hade vågat annars.

 


Hitta din resa

 


Vad är Go live a little!

Med Go live a little! vill vi inspirera till fler äventyr och aktiviteter när du gör din nästa resa med Apollo. På våra destinationer finns det alltid en massa kul att göra. Nyckeln är att hitta upplevelser som passar just dig, så passa på att kolla in våra tips om resmålet innan du åker. 

Resmålet, hotellet, sällskapet och aktiviteterna: allt bidrar till helheten. Men det är upplevelserna som gör resan till ett äventyr. Är du intresserad av kultur? Passa på att lära känna ditt resmål på djupet. Många av våra resmål runt medelhavet har en vindlande historia med fascinerande lämningar som vittnar om stor dramatik. Eller gör en vandring där du lär dig mer om naturen. Bekanta dig med det lokala köket. Testa att äta något du aldrig har ätit förut. Lär dig något nytt - scuba-diving, surfing eller bara att hitta lugnet. Åk på en guidad tur till en gammal stad. Eller cykla mountainbike ner för ett berg. Go live a little!