Go. Live a little! Avsnitt 1: Grekiska delikatesser i Parga med Klara Hammarström

I första avsnittet av Go. Live a little! träffar vi den svenska sångerskan Klara Hammarström, känd bland annat från Melodifestivalen. Klara älskar tzatziki men hon har aldrig fått lära sig att laga grekisk mat på riktigt. Hennes uppdrag blir därför att bekanta sig med det grekiska köket under en intensivkurs med kocken Kassiani Kostera. Och inte nog med det, som en extra utmaning får hon dessutom extraknäcka som servitör på en mysig taverna i Pargas hamn. Som belöning för ett väl genomfört uppdrag får Klara ta med sig sina vänner på en vinprovning med tillhörande middag.


I detta avsnitt

Läs mer om detaljerna i detta avsnitt

Uppdrag: Grekisk Matlagningskurs

Följ med på en matlagningskurs där ingredienserna som används är färska och lokala, och recepten traditionellt grekiska. Ingen förkunskap krävs och det finns alltid hjälp till hands. Njut av ett gott glas vin och laga mat enligt receptet med bra handledning. I närheten finns även mormor som delar med sig av sina bästa hemligheter för att lyckas i köket. Som avslutning äter alla tillsammans som en enda stor grekisk familj. Självklart får du med dig alla recept hem!

Läs mer om matlagningskursen i Parga

Belöning: Vinprovning

Är du intresserad av vin och är ute efter en trevlig och lärorik aktivitet på semestern - följ med på en vinprovning och fördjupa dina kunskaper om grekiskt vin. Vinprovningen hålls i en charmig miljö och inkluderar såväl rosévin som röda och vita viner, både torra, söta och mousserande. Vinerna är från de regioner i Grekland som har betydande vinproduktion och som har ett anmärkningsvärt rykte. Upptäck smakerna och de olika varianterna och lär dig mer om druvorna och vinkulturen i Grekland. Vinprovningen avslutas med en välsmakande meze ackompanjerad av ett glas vin.

Läs mer om våra utflykter i Parga

Destination: Parga

Att resa till Parga är som att komma till en romantisk småstadsidyll. Det är härligt kulligt och grönt, stränderna är fantastiska och på kvällarna tycks det liksom glittra om staden. I Parga är du alltid välkommen – och väl här är det svårt att någonsin vilja åka härifrån.

Läs mer om Parga


Reseprogrammet Go. Live a little!

Följ med fyra kända profiler till några av våra populäraste destinationer

Trailer för avsnitt 2: Svettig utmaning i Sivota med Chris Nyhus

Norske superpappan och influencern Chris Nyhus är huvudperson i detta avsnitt av Go.Live a little! Chris åker till Sivota, där han får en riktigt svettig utmaning av Erik Segerstedt: han ska leda en crossfitträning för en grupp hotellgäster, och det blir ett minst sagt annorlunda träningspass med en ganska nervös tränare.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 3: Vågsurfing i Algarve med Michel Tornéus

Michel Tornéus innehar det svenska rekordet i längdhopp på 8,44. Många lärde känna honom när han vann tv-programmet Mästarnas Mästare 2020. I det här avsnittet av Go. Live a little! utmanar Erik honom i att testa sina atletiska förmågor på ett nytt sätt: Michel åker till Algarve och får lära sig att surfa.

Se hela avsnittet här »

Trailer för avsnitt 4: Svindel i Makarska med Lisbeth Østergaard

I detta avsnitt får vi träffa den danska programledaren Lisbeth Østergaard. Hon har rest till dramatiska Makarska på Kroatiska kusten. Lisbeths utmaning blir att åka en hisnande Zipline-bana över ravinerna från berget ner till havet.

Se hela avsnittet här »

 

Om programmet

I reseprogrammet Go. Live a little! har vi på Apollo skickat ut kända profiler till några av våra populäraste destinationer. Här får de uppleva allt som gör det så härligt att resa. Men vi har också utmanat dem att testa sina egna gränser och ta sig utanför bekvämlighetszonen. Alla har fått var sitt uppdrag där de ska göra något de inte har gjort förut och kanske aldrig hade vågat annars.


Hitta din resa

 


Vad är Go live a little!

Med Go live a little! vill vi inspirera till fler äventyr och aktiviteter när du gör din nästa resa med Apollo. På våra destinationer finns det alltid en massa kul att göra. Nyckeln är att hitta upplevelser som passar just dig, så passa på att kolla in våra tips om resmålet innan du åker. 

Resmålet, hotellet, sällskapet och aktiviteterna: allt bidrar till helheten. Men det är upplevelserna som gör resan till ett äventyr. Är du intresserad av kultur? Passa på att lära känna ditt resmål på djupet. Många av våra resmål runt medelhavet har en vindlande historia med fascinerande lämningar som vittnar om stor dramatik. Eller gör en vandring där du lär dig mer om naturen. Bekanta dig med det lokala köket. Testa att äta något du aldrig har ätit förut. Lär dig något nytt - scuba-diving, surfing eller bara att hitta lugnet. Åk på en guidad tur till en gammal stad. Eller cykla mountainbike ner för ett berg. Go live a little!