Paddla kajak på Cypern

Sport & aktiviteter på Cypern

För den som vill aktivera sig under semestern finns mycket att göra på Cypern. Här kan du bland annat vandra, paddla kajak eller varför inte spela golf? Här kan du ta del av några av våra bästa förslag härliga sportaktiviteter.

 

Diving

Fartfyllda vattensporter

Längs med stranden i Fig Tree Bay finns ett brett utbud av vattensporter. Här kan du hyra jet ski, åka bananbåt, prova windsurfing eller vattenskidor.

Livet under ytan

Sunfish Divers har ett brett utbud av både kurser för certifiering och prova-på-dyk. Tillsammans med erfarna instruktörer guidas du tryggt och säkert från strandkanten ner till cirka 10 meters djup. Avancerade dykare kan utforska vraket efter Zenobia, ett svenskt skepp som sjönk på sin jungfrutur till Cypern år 1980. Lasten bestod av traktorer och lastbilar från Scania, och vraket ligger på 18-42 meters djup.

Moto Team

Hos Moto Team kan du hyra cykel, scooter, fyrhjuling eller varför inte prova en beach buggy. Det är ett snabbt och roligt sätt att ta sig runt på och se omgivningarna.

Vandra i trodoosbergen

Vandra på semestern

Cypern bjuder på utmärkta vandringsmöjligheter. I Trodosbergen kan du utforska flera spännande vandringsleder som bjuder på vackra berg, vattenfall och storslagna vyer. På Cypern finns både enklare och mer krävande vandringsleder, så packa ned vandringsskorna och ge dig ut på ett äventyr under din semester! 

Cykeltur

Cypern är väl anpassat för dig som gärna cyklar på semestern. De flesta mindre landsvägarna är fina cykelvägar, bland annat den som går mellan Protaras och Ayia Napa via Cape Greco. Var uppmärksam på att det är vänstertrafik på Cypern och trafiken på vissa sträckor kan vara intensiv.

Golf

För dig som gillar att spela golf finns det flera golfbanor runt Paphos. Minthis Hills Golf Club, som är designad av Donald Steel, ligger i vackra omgivningar i Tsada.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Cypern, hitta och boka en resa till Cypern eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Cypern

Vilka är Cypern finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Cypern!

Se alla våra restips för Cypern

Cypern

  • Skönt väder med 300 soldagar om året
  • Vackra stränder i familjevänliga Fig Tree Bay
  • Nattliv eller avkoppling i Ayia Napa och Paphos
Se alla resor till Cypern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här