Vattensport på Cypern

Sport & aktiviteter på Cypern

För den som vill aktivera sig under semestern finns mycket att göra på Cypern. Här kan du ta del av några av våra förslag.

Vandring i Troodosbergen

Vandra på semestern
Cypern bjuder på mycket bra vandringsmöjligheter. Du kan ge dit upp i bergen och vandra men också gå längs stranden. Längs vägen kan du ta ett dopp från någon klippa och äta en bit mat på en liten restaurang. Det finns vandringsleder som är lätta att gå och andra som är lite mer krävande.  

Cykeltur
Cypern är väl anpassat för dig som gärna cyklar på semestern. De flesta mindre landsvägarna är fina cykelvägar, bland annat den som går mellan Protaras och Ayia Napa via Cape Greco. Var uppmärksam på att det är vänstertrafik på Cypern och trafiken på vissa sträckor kan vara intensiv.

Golf
För dig som gillar att spela golf finns det flera golfbanor runt omkring Paphos. Minthis Hills Golf Club, som är designad av Donald Steel, ligger i vackra omgivningar i Tsada. Tel: +357 266 427 774/5.

Moto Team
Hos Moto Team kan du hyra cykel, scooter, fyrhjuling eller varför inte prova en beach buggy. Det är ett snabbt och roligt sätt att ta sig runt på och se omgivningarna. Adress: Nissi Avenue 9, Ayia Napa.Tel:+357 700 094 44.

Fartfyllda vattensporter
Längs med stranden i Fig Tree Bay finns ett brett utbud av vattensporter. Här kan du hyra jet ski, åka bananbåt, prova windsurfing eller vattenskidor.

Livet under ytan
Sunfish Divers har ett brett utbud av både kurser för certifiering och prova-på-dyk. Tillsammans med erfarna instruktörer guidas du tryggt och säkert från strand-kanten ner till cirka 10 meters djup. Avancerade dykare kan utforska vraket efter Zenobia, ett svenskt skepp som sjönk på sin jungfrutur till Cypern år 1980. Lasten bestod av traktorer och lastbilar från Scania, och vraket ligger på 18-42 meters djup. Adress: 26 Arch. Makarios Av. Ayia Napa. Tel: +357 237 213 00.

 

Boka resa till Cypern