Antika kolonner i Paphos, Cypern

5 saker att göra i Paphos

Paphos förknippas oftast med sol och bad, men faktum är att det finns så mycket mer att uppleva! Här finns massvis med saker att se och göra, upptäck historiska platser och sevärdheter som kungarnas gravar, Paphos arkeologiska park eller varför inte utforska fortet i Paphos hamn? 

Kungarnas gravar

Kungagravarna

Oavsett om du är en historienörd eller inte så rekommenderar vi dig att upptäcka de underjordiska stengravarna på begravningsplatsen från 300 f.Kr. Platsen har fått sitt namn från dess majestätiska utseende, här begravdes inga direkta kungar utan snarare högt uppsatta och samhällsviktiga personer. Detta är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen och begravningsplatsen ligger bara 2 kilometer norr om Paphos hamn.

Paphos fort

Besök fortet i Paphos hamn som stått där sedan år 1592. Fortet har haft många olika funktioner genom åren som allt ifrån brittiskt saltlager till turkiskt vakttorn. Oavsett om du är intresserad av historia eller inte så kan du njuta av den fantastiska utsikten över staden från fortets tak. 

Ravinen Avakas på Cypern Vandring i Avakasravinen

Paphos arkeologiska park

En annan historisk plats som är värd att besöka när du är i Paphos är den arkeologiska parken, som finns med på Unescos världsarvslista. Här kan du dyka ned i Paphos långa och intressanta historia och bland annat beskåda den pampiga antika mosaiken och strosa runt bland andra häftiga historiska sevärdheter. 

Gamla stan

Njut av vacker arkitektur, mysiga gator och trevliga restauranger i gamla stan i Paphos som rustades upp ordentligt under 2017. För den shoppingsugne är ett besök på den kända marknaden i gamla stan helt klart värd ett besök, här hittar du allt ifrån skor och smycken till frukt och grönsaker. Förutom detta så har du möjlighet att besöka både museum och konstgallerier, runt om på fasaderna i gamla stan kan du dessutom spana in all häftig street art. 

Mysiga byar och härliga naturupplevelser

Hyr en bil och åk runt och besök några av de små traditionella byarna runt Paphos som bland annat den mysiga lilla byn Lefkara. Du får heller inte missa att besöka naturreservatet Akamas som bjuder på vackra omgivningar. Här kan du bland annat vandra i den fantastiska Avakas ravinen eller varför inte besöka den välkända stranden Lara bay dit Carreta Carreta sköldpaddan kommer för att lägga sina ägg. Läs om Cyperns mysiga städer och byar att besöka här! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Paphos, hitta och boka en resa till Paphos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Paphos

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, härligaste stränderna och mycket mer!

Se alla våra restips för Paphos

Cypern

  • Skönt väder med 300 soldagar om året
  • Vackra stränder i familjevänliga Fig Tree Bay
  • Nattliv eller avkoppling i Ayia Napa och Paphos
Se alla resor till Cypern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här