Vy över Nicosia på Cypern

Byar och städer på Cypern

- som är väl värda ett besök!

Cypern finns såväl mysiga bergsbyar som hamnstäder och storstäder. Ta dig runt på egen hand eller följ med på en av våra utflykter för att upptäcka mer av Cypern under din semester.

Paphos

Paphos

I den mysiga hamnen i Paphos ligger Paphosfortet, som byggdes år 1592. Fortet har använts till många olika saker under årens lopp – det har till exempel tjänat som både turkiskt vakttorn och brittiskt saltlager. I dag är det ett tomt skal, men utsikten från taket är fantastisk. I närheten av hamnen ligger ett utomhusmuseum med vacker välbevarad mosaik. De mest kända motiven är Dionysosvillan och Aions Hus, som båda finns på Unescos världsarvslista.

Paralimni

Mellan Ayia Napa och Fig Tree Bay ligger den lilla orten Paralimni som är trevlig att göra en utflykt till. Tar du dig till Town Hall så är det bara att välja en gata att strosa ner för. Här kan du slå dig ner på ett litet mysigt café och ta en kopp kaffe eller varför inte gå en shoppingrunda i de många butikerna. Hit kommer du enklast med buss eller cykel.

Limassol

Cyperns näst största stad, Limassol, bjuder på en unik mix av gammalt och nytt. Här kan du både njuta av härliga stränder, shopping och mysiga tavernakvällar. Passa på att strosa runt bland de smala gatorna i Limassols "gamla stan" som kantas av butiker, caféer och barer.  

Larnaca

Larnaca

Larnaca har trots turismen behållit sin genuina charm och hit åker cyprioterna själva för att bland annat shoppa. Många sevärdheter i Larnaca kan upplevas till fots, med utgångspunkt från strandpromenaden. Man kan bland annat besöka det gamla fortet som byggdes av Frankrikes kung Jakob på 1300-talet. Den stora hamnen är också trevlig att promenera i.

Nicosia

Cirka 1,5 timme från Ayia Napa ligger huvudstaden Nicosia, världens enda tudelade huvudstad. I området runt Makarious Avenue och Stasikratous finns det många butiker och caféer. Du kan också promenera över gränsen till den turkiska sidan, så kom ihåg att ta med passet!

Famagusta

Den turkiska sidan av Cypern bjuder på en fascinerande historia. I Famagusta, som kallas för spökstaden, känns det som om tiden har stått still sedan den turkiska invasionen 1974. Besök också den arkeologiska fyndplatsen i Salamis. Här finns bland annat ett gymnasium och en amfiteater. Kom ihåg att ta med passet!

Tips! Kolla in vår utflykt Nicosia & Famagusta


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Cypern, hitta och boka en resa till Cypern eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Cypern

Vilka är Cypern finaste stränder? Var hittar jag de bästa restaurangerna? Vad finns det att göra för barnen? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Cypern!

Se alla våra restips för Cypern

Cypern

  • Skönt väder med 300 soldagar om året
  • Vackra stränder i familjevänliga Fig Tree Bay
  • Nattliv eller avkoppling i Ayia Napa och Paphos
Se alla resor till Cypern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här