Hållbarhetsarbete på Malama Beach Holiday Village

Hållbarhet

Malama Beach Holiday Village

Hotellet Malama Beach Holiday VillageCypern genomför redan en rad olika åtgärder för att främja hållbar turism och har en hel del ambitiösa hållbarhetsmål på agendan för framtiden. I fokus för Malama Beach Holiday Villages hållbarhetsarbete står samarbetet med lokalbefolkningen, bevarandet av miljön och den biologiska mångfalden. 

Välgörenhetsevenemang på Malama Beach Holiday Village

Lokalsamhällets betydelse

Malama Beach Holiday Village gör mycket för sitt lokalsamhälle och samarbetar med många lokala aktörer. År 2022 arrangerade hotellet ett insamlingsevenemang i samarbete med Alkinoos Artemiou Foundation till förmån för lokala cancersjuka barn. Samma år donerade även hotellet livsmedel, handdukar och sängkläder till ΚΕΠΑ Charity Institution.

Miljöskydd

I juni 2022 anordnade hotellet ett "plastic free"-evenemang tillsammans med lokala kommuner, hotell och turistdepartementet med syftet att uppmuntra lokala aktörer att minska användningen av plast, särskilt nära stränderna, för att förhindra att plastavfallet hamnar i havet. 

Evenemanget "Plastic Free" på Malama Beach Holiday Village

Sedan 2021 har hotellet inte använt några engångsförpackningar i plast, utan har ersatt dessa med mer miljövänliga alternativ. Hotellet har också satsat på vatten- och energibesparing, med solpaneler installerade i alla byggnader där målet är att få all energi som används på hotellet från förnybara energikällor. Maten har också varit en prioritet, och köket har experimenterat med att köpa in färdigförberedda grönsaker från lokala leverantörer för att minska matsvinnet. Det även finns vattenstationer tillgängliga för gäster och personal där man kan fylla på sina egna flaskor. 

Malama Beach Holiday Village är också delaktig i ett cirkulärt ekonomiprojekt, "Promotion of the Circular Economy in Hotel Facilities", som syftar till att stärka hotellens konkurrenskraft genom hållbara affärsmodeller.

Stranden Skoutarospilioi har belönats med en Blå flagg-utmärkelse

Den fantastiska sandstranden Skoutarospilioi

Malama Beach Holiday Village är beläget vid den fantastiska sandstranden Skoutarospilioi, som har tilldelats den prestigefyllda Blå flagg-utmärkelsen. Utmärkelsen garanterar bra vattenkvalitet, bra badsäkerhet, bra miljömässig information till besökarna, en korrekt behandling av den lokala naturen samt andra miljömässiga och kvalitetsmässiga kriterier. På Cypern finns totalt 76 Blå flagg-stränder (2022), varav 25 finns i närheten av hotellet, vilket gör stranddagarna under semestern helt unika!

 


Mer om hållbarhet

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete, få tips på vad du kan göra under semestern för att bidra till en hållbar turism eller ...

Hållbart resande

Tillsammans med resenärer och partners vill vi lägga grunden för ett hållbart resande.

Läs mer om hur vi reser hållbart

Tips på hur du kan resa mer hållbart

Vill du veta hur du som resenär kan bidra till en mer hållbar turism? Här hittar du tips på vad du kan göra under semestern.

Läs mer

Hållbara hotell

Vill du bo lite grönare och lämna ett mindre avtryck? Välj ett hotell som är hållbarhetscertifierat av Travelife eller miljömärkt av Green Key.

Se alla hållbara hotell