Kepi Rodonit i Albanien

Restips för Albanien

Albanien är det perfekta resmålet dig som vill att upptäcka något helt nytt, och på samma gång njuta av soligt väder och vackra stränder. Här tipsar vi om vad du kan se och göra under din semester i Albanien.

Boka din resa till Albanien 

10 anledningar att åka till Albanien

Osäker på vart du ska resa i sommar? Här kommer 10 anledningar att resa till Albanien!

Läs mer

Hitta ditt Albanien

Albanien är fortfarande ett relativt outforskat land, och ibland kan det vara svårt att veta vilken av Apollos destinationer i Albanien som passar just dig.  Här är liten guide för att du ska hitta just ditt Albanien!

Läs mer

Fina stränder i Albanien

Längs Albaniens vackra kust hittar du många underbara stränder. Här finns både gyllene sandstränder och vita stenstränder med kristallklart turkost vatten.

Läs våra tips

Topp fem sevärdheter i Albanien

Antika ruiner, atmosfäriska gamla städer, medeltida borgar och en magiskt vacker natur är några av höjdpunkterna bland Albaniens sevärdheter.

Läs våra tips

Det albanska köket

I Albanien äter du både gott och billigt. Det lokala köket har starka influenser från de närliggande länderna Grekland, Turkiet och Italien. Till maten bjuds lokal öl eller raki.

Läs mer

Spännande städer i Albanien

Albanien har flera intressanta städer att utforska – huvudstaden Tirana, hamnstäderna Durres och Vlora, medeltida Kruja och nordliga Shkodra är alla värda ett besök.

Läs mer

Restips för Saranda

Saranda är resmålet för dig som som längtar efter både soliga sandstränder och genuina upplevelser. Här tipsar vi om fina stränder, spännande sevärdheter och bra restauranger.

Läs våra tips

Restips för Durres

Durres är staden med den milslånga stranden, men det finns mer att upptäcka här än så. Durres är fylld av historiska sevärdheter och ligger även nära den outforskade huvudstaden Tirana.

Läs mer

Därför ska du inte missa Albanien

Låga priser, fantastiska vyer och drömlikt vatten vid adriatiska och joniska havet lockar fler turister till Albanien varje år. Nina Hornewall är Commercial Director på Apollo och här berättar hon varför du inte får missa Albanien.

Läs mer